събота, 19 март 2011 г.

Г-8 е навсякъде – НИЕ СЪЩО!
Довил и Кан са казино-градовете, в които измамниците от Г-8/Г-20, ще вземат решение за богатството и бедността на човечеството. Но този път ние няма да отидем на малкото им празненство. Защото навсякъде виждаме места, фасади или изображения, които прославят капиталистическата арогантност. Печалбите от кризата, въпреки систематичното им използване за социален контрол, биват изнесени безсрамно на показ.

Социален контрол?

Всяко движение, всяка дума, всяка идея се записват и преследват. Всеки опит да живеем по различен начин или просто да защитим личните си права, е насилствено потушаван чрез все по-груби и прикрити злоупотреби с власт от страна на полицията, както и законите срещу тероризма, които могат да бъдат приложени на всеки.

Става дума за идеологически, икономически, пространствен, времеви, дигитален контрол , както и за нашата пасивност, която е основният инструмент за оцеляването на капитализма.

Международното право солидно подпомага тоталитаризма днес: капитализмът и печалбите му от икономически и екологични бедствия. Референдумите са обявени за невалидни. Избраните служители не помагат на хората. Демонстрациите биват насилствено потушени от превъоръжената полиция, която безусловно и наивно защитава националната власт, използвайки частната милиция.

Традиционните демократични жалби са следователно неефективни, независимо от страната, в която се намираме. Някои народи се осмеляват да се защитават сами, да не оставаме само зрители на техния кураж! Тези страни, които се бунтуват и ни показват една „правилна” революция, не искат нито диктаторите, които се определят от богатите страни, нито корупцията, която бива насърчавана от мултинационални компании и международни закони.

Местата, където капитализмът е нещо ежедневно, са все стратегически места, точно там - под прозорците ни. Това което ще се обсъжда на Г-8, се разиграва буквално пред очите ни. В световен мащаб, глобалните конфликти са много и на местно ниво.

Вече създадена – върнете си а обратно – правото на глас. Само на местно ниво управляваме борбите си и собствения си живот. Използвайте тези връзки, както и борбата, като перспектива за един различен модел на цивилизация, който сега е по-важно от всякога!

Акциите!

Ето защо ви призоваваме за организация на децентрализирани дейности по време на срещата на върха на Г-8 във Франция и на други места. Призоваваме групи и неорганизирани хората, да си съдействат на местно ниво – да направят акции в места и на теми, по свой избор. Блокади, атаки срещу символите на капитализма, демонстрации, къмпинги, както и разпространението на текстове, изображения, слова/думи...

За по-силен ефект и визуална последователност, предлагаме, действията да започнат в четвъртък, 26 май, с изграждането на местните борби и на 27 май (петък), да се съсредоточат върху "социалния контрол".

Ако вдъхновението ви надхвърля това предложение- действайте! Всяка страна има различни възможности, всеки човек – различна представа и собствена идея. Креативността е на наша страна, покажете се, покажете и на тях, че ви има – силно и ясно.Капитализмът е навсякъде, НИЕ също и атакуваме там, където го видим!

(blockg8)

Няма коментари:

Публикуване на коментар