петък, 6 януари 2012 г.

Защо нацистите мразят Ботев и Левски



6 януари е рожденият ден на гениалния поет и революционер Христо Ботев. Той бе, е и остава завинаги в сърцата на всички български патриоти и интернационалисти*. Ние трябва да се учим и се учим от Ботев на любов към народа и на омраза към чорбаджии и тирани.

За разлика от нас, българските хитлеристи, колкото и да си придават вид, че почитат Ботев, всъщност дълбоко в душата си го ненавиждат. Това е така, защото Ботев се бореше против частната собственост, която нацистите така страстно защитават (защото кой ако не един върл противник на частната собственост може да напише, че вярва в „в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти.”). Ботев ненавиждаше чуждите тирани, а българските нацисти всячески се опитват да реабилитират хитлеристките окупатори и грабители на България и въобще на цялото славянство. Но най-много българските хитлеристи мразят Ботев заради тези му думи, които трябва да знае всеки български патриот и интернационалист:

„Само разумният и братският съюз между народите е в състояние да унищожи теглилата, сиромашията и паразитите на човеческият род и само тоя съюз е в състояние да въдвори истина свобода, братство, равенство и щастие на земното кълбо. Дордето народите бъдат разделени помежду си с машинациите на своите всевъзможни империи, конституции и републики и дордето тие, из сляпо едно низкопоклонничество към божиите помазаници, гледат един на други като на врагове, дотогава не ще да има щастие на земята, не ще да има бял ден за човекът.”

       Ето защо българските нацисти се стремят да заличат паметта за Ботев и да го подменят с фигурата на жалкия хитлеристки агент ген.Луков, който, по стечение на обстоятелствата, е роден на същия ден. И докато ние, антифашистите, помним антинатовската акция от 6 януари 2001 г., извършена от храбри български патриоти-продължители на делото на Ботев http://www.segabg.com/article.php?id=178033 то нацистите използват този ден, за да популяризират „делото” на жалкия проводник на германските имперски интереси в България – ген. Луков (цяла книга са съставили за него, моля ви се!) или пък да се разправят по най-подъл и долен начин със своите политически противници.
Така българските хитлеристи се оказват в един лагер с иначе охулваните от тях национал-нихилисти и космополити, които, под диктовката на новите американски господари, всячески се стремят към същата цел (но с други средства), а именно – да заличат от паметта на българския народ кой е Ботев, срещу кого и за какво се е борил той.

            По същия долен и гнусен начин българските нацисти се отнасят и с Апостола на свободата – Васил Левски. Сигурно, защото не могат да му простят думите:

„И турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи”

За тази година хитлеристкото шествие (на което се очаква да присъства солидна група от страна на генералния спонсор на българските нацисти – НПД – и, които, между другото, използват територията на нашата Родина за военни тренировки - http://dnes.dir.bg/news/strelba-sofia-Germania-kontzert-neonatzisti-10096125?nt=10 ) в памет на разстреляния от Виолета Якова хитлеристки слуга, се планира да се проведе в деня на обесването на Апостола – 18 февруари. Но да честваш Левски и Луков заедно, простете, но това е все едно до лъва да поставиш бълха. Просто няма как. Затова, нека всички български патриоти-антифашисти потърсим начини как да се спре тази гавра, да се спре това грубо посегателство на българските хитлеристи спрямо най-свидното на българския народ – неговите най-велики народни герои – Христо Ботев и Васил Левски. И помнете – ПЪТЯТ Е СТРАШЕН, НО СЛАВЕН.


* Патриоти и интернационалисти – антифашистите не бива да противопоставят едното на другото – патриотизмът предполага интернационализъм и интернационализмът предполага патриотизъм. А двете заедно са необходимо условие да бъдеш истински антифашист.

Живко Вълчев


Вижте още:

Как ген. Христо Луков богатееше на гърба на българския народ

Мнение на един типичен "български" неонацист

Списаревски и Луков. Родолюбецът и чуждопоклонникът

Протест срещу шествието в памет на ген. Луков и внасяне на открито писмо в Столична Община

Защо нацистите мразят Ботев и Левски

Магнитните бури влияят на психиката на нацистите

Няма коментари:

Публикуване на коментар