четвъртък, 7 юни 2012 г.

Нацистите от "Златна зора" – криминално проявени лица и биячи на жени



Най-малко шестима души от членовете на гръцката неонацистка партия "Златна зора" са съдени за убийства, насилие или незаконно притежание на оръжие. Това твърди специално проведено проучване, дело на Шведската телевизия СВТ.

Eдин от въпросните членове на "Златна зора", който дори е получил депутатски мандат в гръцкия парламент на изборите на 6 май, е заподозрян в кражба и физическо малтретиране.

Друг член на "Златна зора", който бе в депутатските списъци, но не получи място на депутатските пейки, скоро ще бъде изправен пред съд заедно с други двама членове на тази партия. Обвинението срещу него твърди, че той е нападнал с нож и е искал да убие нелегален афганистанец.

В същото време гръцки депутат неонацист нападна две жени в телевизионно предаване. 

Ненормалникът налетя на бой на две депутатки от левицата по време на пряко предаване на телевизионния канал "Ант-1" във връзка с предстоящите нови парламентарни избори на 17 юни, предава АФП.

Атинската прокуратура е наредила арестуването му, заяви съдебен източник.

Илиас Казидиарис (какво подходящо име за политик от кафявия спектър), говорител на партията "Златна зора", се разбесня, когато депутатката от радикалната левица Рена Дуру му припомни, че е обект на съдебно преследване заради въоръжен грабеж през 2007 г.

Процесът му започна, но бе отложен на 11 юни. Неонацистът плисна чаша вода в лицето на Рена Дуру, а когато колежката й от комунистическата партия Лиана Канели се опита да протестира срещу своеволието му, той я блъсна и й удари две плесници и един юмрук. Водещият на предаването не успял да се намеси, защото хулиганът бързо напуснал студиото.


Няма коментари:

Публикуване на коментар