петък, 6 септември 2013 г.

Позиция на Народният фронт за освобождение на Палестина за положението в Сирия



Народният фронт за освобождение на Палестина
 осъжда заплахите за агресия от страна на САЩ и Западните държави срещу Сирия и се противопоставя на намерението на тези страни да започнат незаконна война,  изостряйки взривоопасната обстановка в региона.
Съединените щати заплашват  Сирийския народ и другите арабски народи с един продължителен конфликт, с тежки последици, който заплашва тяхното бъдеще, суверенитет, единство и територия от което ще се облагодетелстват само агресорите и хищниците на неоколониализма. Доминацията и окупацията предначертават поробването на региона, неговите народи  и ограбването на природните му богатства.
Фронтът отхвърля ционистката и империалистическа агресия и външната намеса във всички форми и предупреждава , че не трябва да се вярва на крокодилските сълзи, които леят силите на войната и агресията за сирийския и другите арабски народи, а всъщност правят всичко възможно, да се избегне политическо решение, което може да спаси народа  и да спре кръвопролитията в Сирия.
Същите сили отдават цялата си подкрепа на окупацията на Палестина и мъчението на народа й повече от век.
Фронта предупреждава  Арабската Лига и някои други арабски и мюсюлмански държави, които са използвани от поддръжниците на империализма и агресията в опита им да осигурят прикритие за тази нова мръсна война.
Народите от региона и техните деца ще бъдат тези, които всъщност ще платят за нея и това се повтаря отново и отново.
27 август 2013г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар