четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Дрогирани неонацисти нападнаха немски вокалист на концерт у нас

Поредна изцепка на неонацистки наркомани е напът да злепостави страната ни като място, където свободно буйстват нееволюирали неандерталци. Честно казано ни е писнало да се занимаваме с подобни дебили, обръщаме им някакво внимание само, защото в даден момент може да се окажат опасни за нормалните хора или за да им се посмеем. Пред нас и народа стоят много по-съществени проблеми за разрешаване – проблеми свързани с икономическото и социално оцеляване на населението. Безработица или нечовешки условия на труд, недостъпно здравеопазване и образование, мародерства на монополисти и банки, постоянна опасност България да бъде въвлечена в престъпни войни, обслужващи империалистическите интереси на чужди сили. Eто защо повече няма да си губим времето да коментираме този случай, а даваме думата на Инициативата ХоРа (Хора срещу расизма), откъдето първи алармираха за нападението и както винаги, когато неонацисти тормозят български или чужди граждани, взеха навременно отношение:


Инициативата ХоРа (Хора срещу расизма) желае да извести българската общественост за поредното публично изстъпление на неонацисти, този път срещу български, немски и белгийски граждани.

В неделя на 03.02.2012 г. в клуб Mixtape 5 в София се провежда концерт на българските групи Coprostasis и Redound, които подгряват преди концерта на белгийско-немската група Nasty. По думите на членовете на организаторите на събитието, група Redound, написани във фейсбук страницата им, в почивката между двете подгряващи български състава, група от нео-нацисти, видимо под въздействието на алкохол или наркотици, се появяват в клуба. Те влизат на концерта без да закупуват билет. Не са проверени от охраната, която се състои само от двама души: човек от охраната на клуба и приятел на групата, тъй като, според информацията на организаторите, клубът отказва да предостави засилена охрана на организаторите. Oще с влизането си неонацистите започват да търсят конфронтация с присъстващите. При краткото спречкване един от нео-нацистите изважда нож и го опира в гърлото на човек от публиката. Други въоръжени хора в залата няма, но благодарение на намесата на няколко души от публиката, неонацистите са изведени навън. Дошлите на мястото представители на полицията не предприемат сериозни мерки да неутрализират агресорите. 

Малко по-късно неонацистите успяват да се промъкнат пак на концерта, приемат още алкохол и явно търсят нова конфронтация. По време на концерта на немската група Nasty нео-нацистите успяват отново да нахлуят в клуба. Виждайки надписа на тениската на вокалиста на Nasty - "Обичай музиката, мрази фашизма" ("Love music, hate fascism") - започват да крещят и обиждат групата. Вокалистът ясно заявява от сцената: "Тази група е 100% анти-фашистка!". В отговор член на групата на неонацистите хвърля бутилка към сцената и улучва вокалиста в челото: в следствие на силния удар, вокалистът е с наранявания по главата. След ново спречкване, нео-нацистите са изхвърлени за втори път от клуба като част от членовете на публиката формират стена така че да ги избутат с риск да бъдат наранени от отново извадените ножове на неонацистите. В последствие става ясно, че са срязали една от гумите на буса на немската група.

ХоРа припомня, че това е пореден случай на насилие на неонацистите през последните години. Действията на тази мощно разрастваща се субкултура, подкрепяна от парламентарно представени партии и толерирана от българските държавни органи, засягат хора с различни от тях етнически произход, религиозни и политически виждания и сексуалност, но засягат и всички, които не мислят и действат като тях. ХоРа алармира, че през месец февруари, неонацистки, фашистки и крайно националистически организации събират свои съмишленици в крайните си и насилнически политичски визии на протест Луковмарш / 16.02 /, който се провежда необезпокоявано по софийските улици. ХоРа призовава българската общественост и власти да вземат мерки срещу ширещото се насилие от страна на неонацистите. 

Скрийншoт с публикуваното във Facebook заявление на група Redound:



12 коментара:

  1. Oтново ли ви биха? Хахахахахахахахаха Така ще бъде винаги!!!GOOD NIGHT ANTIFA SCUM!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. СЛОЖЕТЕ НА ЧОБЕКА МАСКА И ВИЖТЕ ИСТИНСКОТО МУ ЛИЦЕ.ТОШЕ,МИРИШИ СИ ПРЪДНИЧКИТЕ.ЯСНО Е ЧЕ НЕ СИ БИЛ ТАМ.ПОДЛЕЦИТЕ СА КАТО ХИЕНИТЕ,ХИЛЯТ СЕ ОТДАЛЕЧЕ.

      Изтриване
    2. Ха ха, с лумпените с лъснатите кубета ще се справя за една нощ стига да има силна централна власт, ще ги направя миролбиви и усмихнати хипарчета като преди това ще ви изкривя в някоя мина от бачкане. Просто ис ме позволява да си разирават коня, нищо повече. Преди години нямаше такива глупаци но явно обществото има нужда и от хора за поддържане на обществената хигиена- чистачи на обществени тоалетни с лъснати глави.:)

      Изтриване
  2. никой не ни е бил - доколкото разбирам са яли бой главно представители на чуждопоклонническия ви фетиш :)) държавата, чиито националисти се явявате, докато се правите на български :)

    ОтговорИзтриване
  3. Хахахахахахахахаха, то все не сте яли вие боя,а все се жалвате на арменският поп от нас.И щом чужденеца е ял бой,то е защото му е знаела устата,а вие като сте путки и си траете,че да не ядете боя.А защо все каните ваши от Германия да ядът боя тука???Смешки, тотални смешници сте вие.Лека нощ, антифашиска исмет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Махни името на Скорцени, че сигурно се върти в гроба като вижда какво лайно се представя за него, той и хитлер сигурно е засрамен от последователите си, може би не може да повярва, че утайката на обществото ще го наследи, а самият той не е бил нито глупав нито толкова жалък каквито са сегашните бг фашизоидчета.:)))

      Изтриване
  4. Kakво се оказа,че в този текст, нљма грам истина :http://news.ibox.bg/news/id_1759452823

    ОтговорИзтриване
  5. В някаква си анонимка може да пише и, че сте правили 69 с "опровергалия".

    ОтговорИзтриване
  6. Че вие да не си мислите,че пишете истини???

    ОтговорИзтриване
  7. Ти сам не си вярваш,а какво повече да говорим.Явно искате да си измислите лъжи, та да можете да скверните Луковмарш.Но жалките ви опити, в ,който участавт и чужди и вътрешни врагове на България + целият апарат на милиционерската машина и службите не успяват за сега.Така е,когато работиш за загубена кауза.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Намесвам се в спора ви.Сквернене-от реката пикня-и капка светена вода не става.

      Изтриване