вторник, 25 март 2014 г.

Украйна - Правителството на ултралибералите и нацистите

Страната съвсем скоро ще се изправи пред остра икономическа криза – тя е близо до пълен икономически колапс, хиперинфлация и масово обедняване. При тези обстоятелства управляващата класа ще продължи да разчита на паравоенните нацистки организации, докато назначава един вид необходимите изкупителни жертви „москали“ (пренебрежително име за руснаци) и „титушки“ (пренебрежително име за привържениците на правителството). По този начин „патриотите“ ще разгърнат войната срещу всички тях. Ето защо антифашистката борба трябва да бъде основна задача днес.
Наскоро новото правителство беше представено в Украйна. Министър-председателят А. Яценюк го определи като „правителство-камикадзе“. То ще остане на власт само до изборите, планирани за 25 май. Настоящата власт просто ще приеме хищнически условия при заем от МВФ и веднага ще падне жертва на последващия икономически колапс. Това е основната причина ключови фигури от либерално-националистическата опозиция да не влязат в това правителство.

Въпреки това, както ние предвидихме това правителство -„камикадзе“ е под пълен контрол на коалицията на ултралибералите и неонацистите. Позициите вицепремиер и министър бяха дадени на членове на партията „Свобода“. Освен това, С. Квит, открит нацист и бивш офицер от нацистката организация „Тризуб“ на Степан Бандера получи Министерството на народната просвета. Докато е начело на Киевската Могилянска Академия той с основание си спечели омразата на всички прогресивни студенти. Позицията на заместник-ръководител на Съвета за национална сигурност и отбрана е била предложена на лидера на ултранационалистическата "Десен сектор" А. Ярош.


Режимът на превратаджиите разкри своя авторитарен и полуфашистки характер. Забранени са Партията на регионите и Комунистическа партия на Украйна.

Най-вероятно тази „забрана“ ще бъде юридическо прикритие за незаконни действия на неонацистки банди, целящи да убиват комунисти и да отприщят погроми. Действащият президент на Украйна А. Турчинов свика журналистите и им нареди как да коментират текущите събития „правилно“. Журналистите, които не демонстрират лоялност към новата власт получиха заплахи от неонацистки банди.

Въоръжени активисти от „Десен сектор“ и други нацистки групировки се втурнаха към югоизточните региони на Украйна. Те отиват там за да вземат насилствено властта, против волята на мнозинството от народа.

Някои провокации да се провеждат и в Крим. Свидетели сме на мобилизирането на татарските националисти и ислямистки радикали. В същото време някои руски националистически организации се подготвят за присъединяването на Крим към Русия (статията е написана преди референдума – бел. Ред.). Убедени сме, че повечето от жителите на Крим са достатъчно разумни и могат ефективно да организират съпротива прииждащите фашисти и в същото време няма да позволят провокации и превръщането на Кримския полуостров в зона на етническо насилие.
По този начин в контекста на масова мобилизация, предлагаме следните лозунги:

Да не се защитава предалата се власт, а да се изгради самоорганизация на хората.

Да не се възпламеняват етнически и езикови конфликти, а да се защитават ценностите на интернационализма и приятелството между народите.

Единственото решение на кризата, създадена от олигарсите, чиновниците и политиците е създаване на социалистическо общество.

Днес нашите другари из цяла Украйна използват тактиката на нелегалните пътища за провеждане на агитация: рисуване на графити, разпространяване на листовки и т.н. Ние ще помогнем на всички желаещи се включат с всичко необходимо за провеждане на агитация.


Присъединете се към борбата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар