вторник, 1 октомври 2013 г.

Наркобанди нападат революционери в Истанбул



Вчера вечерта (29.09) около 20.30 часа в  истанбулския кв. 'Глюсую"(Азиатската част на града), шествие организирано от Народен Фронт срещу безчинстващите в квартала нарко банди е било нападнато с автоматични оръжия от членове на една от вилнеещите банди. При това фашистко нападение тежко са били ранени активисти на Народен Фронт както и двама жители на квартала които по това време са се прибирали по домовете си. Един от ранените революционери с имена Хасан Ферит Гедик е починал снощи в 02.00  в болницата на кв. "Кючюкбаккалкьой". Неговият другар Гьокан Акташ който е бил ранен в главата при нападението остава в тежко състояние в болницата. Другите ранени са настанени с болница "Фатих Султан Мехмед"

5 Куршума са били извадени от тялото му.

След направената тази сутрин аутопсия на тялото на Хасан Ферит Гедик, съдебните медици са установили 5 рани от огнестрелно оръжие.
Тялото на Хасан Гедик днес около 10.00 часа е било откарано в Алевитския молитвен дом на кв. "Кючук Армутлу", а погребението ще се състои утре в кв. "Гаази".

Сестрата на убития от наркобандите Хасан Ферит Гедик е направила кратко изявление пред намиращите се пред болницата  представители на левия печат като е казала следното : "Цялата работа на полицията се свежда до избиването на невинни хора. Ако полицията в тази страна избива хората, това не е моята полиция. Министарът ако избива хората, то той не емой министър. Ако полицията не ме пази тогава какво прави тук ?"


Няма коментари:

Публикуване на коментар