петък, 11 октомври 2013 г.

Марш срещу Монсанто и ГМО


София, 12 октомври, 15 ч, площад Независимост, пред Министерски Съвет -> МОСВ -> МЗХ

Мрежата на хоризонтални структури "Бъди промяната" ви призовава на акция по повод световния ден (12.10.2013г.) срещу Монсанто. На тази дата протестни дейности ще има в над 320 града по целия свят!

Светът не е собственост на корпорации. Никой няма право на патент върху храната, водата и живота ни! Голямата опасност не е само за здравето. Голямата заплаха е свързана с възможността за пълен контрол на „Монсанто”върху изхранването на света.

Протестни събития в страната:


Що е „Монсанто”?

-„Монсанто” патентова формата на живот – генът.

-Всички растителни култури са собственост на „Монсанто”. Генно-модифицираната култура замърсява всички други култури. Чрез кръстосано опрашване генът преминава в съседните култури и в резултат – всички стават генно-модифицирани. Където обаче се появи генно-модифициран ген, „Монсанто” по закон става собственик на продукцията.

-Корпорацията „Монсанто” обвинява свободните фермери в кражба на техния патент и ги принуждава да купуват семена единствено от нея. „Монсанто” дори има специален отдел, занимаващ се с разследване и съдебно преследване на фермери, всеки може да бъде обвинен в нарушение на патентното право.

-Постепенно „Монсанто” придобива контрол над храната на света изобщо. Ако „Монсанто” реши да унищожи даден регион или страна, просто ще го остави без грам зърно.

-„Монсанто” е химическа компания. Тя отравя с химикали около 3 милиона мирни виетнамци по време на войната във Виетнам. Тя произвежда и отровния аспартам, изкуствен подсладил, който се съдържа във всички дъвки и ментови бонбони, които познавате, както и в много лекарства.

Малко история…

Корпорации като “Monsanto”, “DuPont” и “Dow”, както и техните европейски издънки, са създали изключително силен контрол върху всички земеделски практики. С нарастването на обществения натиск и тежестта на научните изследвания, заради които бяха забранени DDT и много други пестициди от 1970-те години до днес, корпорациите се преориентираха от производството на токсични химикали и пестициди към необятния за сега пазар на генетично изменените семена. През 1990-те години само “Monsanto” влага около 8 милиарда долара в ГМО, ставайки водещ снабдител със семена в Щатите и в световен мащаб!

Източници и още информация за престъпната корпорация Монсанто:
Филми за Монсанто:

Част от световната инициатива:

Не патентовайте живота ни! Животът не е бизнес!
Не чакаме някой да се бори за правата ни. Това е наше задължение. Елате, доведете и приятели!

Още по темата:

„Монсанто" е корпорация от фашистки тип

ГМО царевица внасяна в Европа причинява рак

Няма коментари:

Публикуване на коментар