вторник, 29 юли 2014 г.

Кибер Беркут хакнаха имейли на Министерството на отбраната

Хакери от групата Кибер Беркут са успели да прочетат и хакнат личния имейл на В. М. Пушенко, министър на отбраната на Украйна.

В едно съобщение представител на Кибер Беркут заяви, че изтеклите имейли съдържат поверителни разговори между длъжностни лица относно продължаващия конфликт между Украйна и Русия.

Кибер Беркут казват следното:

Днес ние, Кибер Беркут, хакнахме електронната поща на полковника на Министерството на отбраната на Украйна В. М. Пушенко. Кореспонденцията потвърждава нежеланието на повечето украинци, мобилизирани във въоръжените сили, да стрелят по своите сънародници и доказва масовото дезертьорство в армията.

Моралът на украинските войници е толкова нисък, че те хвърлят оръжието си и се измъкват от военните си звена, въпреки заплахата от наказание от нацистите.

Също така, в тази кореспонденция полковникът съобщава за огромни загуби на военни преозни средства, които от украинската армия са отишли у доброволците. Тези факти са най-добре пазената тайна от властите в Киев. Нашите украински журналисти или не знаят истината, или не искат да я кажат.“

Това не е първият път, когато хакери заявяват, че са проникнали във важен профил. На 13-ти февруари 2014 г. анонимни хакери твърдят, че са проникнали и прочели тайни разговори чрез имейл на партията на Виталий Кличко - УДАР.


Информация ТУК и ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар