петък, 30 март 2012 г.

Бомбардировките над София - 30 март 1944

Бомбардирана София - ул. "Стефан караджа", март 1944 г. 
На 30 март 1944 година, по време на Втората световна война, от англо-американските въздушни сили е извършена най-тежката бомбардировка над град София. През деня около 450 американски тежки бомбардировача нападат града. Хвърлени са около 3000 фугасни и около 30 000 запалителни бомби. Разрушени са 3357 сгради. След подобен дъжд от бомби жертвите са сравнително малко, тъй като София е евакуирана в близките села. В града почти не са останали деца и младежи. Само в тази бомбардировка са загинали 139 граждани, точният брой на ранените не е известен.
Бомбардирана София - ул. "Шар планина", март 1944 г.
 В памет на невинните жертви и на героите опазили небето над София. Все още има живи хора, които си спомнят ужаса от варварщината на "либерейтърите". Нека и ние не забравяме това, особено, когато и сега ставаме свидетели на подобни извращения, на това как "демократизаторите" от НАТО и САЩ сеят смърт и разруха по целия свят. 

4 коментара:

  1. ДРУГАРЮ ВОЕНЕН МИНИСТЪР Николай Цонев:,
    ДА ТЕ ПРИВЕТСВАМ СЪС СРАВНЕНИЯТА ДЕТО НАПРАВИ ОТ ВРЕМЕТО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА , ЧЕ ЗВЕЗИТЕ " ВЪЗХВАЛЯВАЛИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ"
    -
    Николай Цонев: Правилно дадох на Лили Иванова званието "полковник от медицинските служби" !
    - "Цинизмът на Веселин Марешки не познава граници!"
    -
    http://www.blitz.bg/index.php?news=191004#commentsform
    -
    ЕТО ТИ ГЕРМАНКАТА - Marlene Dietrich sings Lili Marleen in German - МАРЛЕН ДИТРИХ, КОЯТО СТАВА АМЕРИКАНКА И ПЕЕ СЪЩАТА ТАЗИ ПЕСЕН "ЛИЛИ МАРЛЕН" ПРЕД АМЕРИКАНСКИТЕ СОЛДАТИ, КАКТО СА Я ПЕЛИ И ПРЕД ГЕРМАНСКИТЕ СОЛДАТИ И ЕВРЕЙ МЕЖДУ ТЯХ 150 000 - ВОЙНИЦИ, ОФИЦЕРИ И ГЕНЕРАЛИ !
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=MO0lUXnAs-U
    -
    И НЕЩО ДРУГО ДА ТИ НАПИША ЗА ВСЕ ПАК ГОЛЯМАТА АРТИСКА МАРЛЕН ДИТРИХ, ЧЕ ТЯ СЕ ВРЪЩА В ГЕРМАНИЯ И НИКОЙ НЕ Я ПРИЗНАВА ЗА НИЩО, ЗАЩОТО ТЯ Е ПРЕДАТЕЛКА НА ГЕРМАНИЯ И ГЕМАНСКИЯ НАРОД !
    -
    ТЯ УМИРА В ГЕРМАНИЯ С ДУМИТЕ - И АЗ СЪМ ГЕРМАНКА !
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=vCmMc0ZoLbQ&list=RD02MO0lUXnAs-U
    -
    -

    В БЪЛГАРИЯ СЪЩО Е ПЯТА ТАЗИ ПЕСЕН "ЛИЛИ МАРЛЕН" И ТЕЗИ ДЕТО СА Я ПЕЛИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА ВЪВ ВЪЗХВАЛА НА ГЕРМАНЦИТЕ СЛЕД ВОЙНАТА СА СТАНАЛИ И КОНЦЛАГЕРИСТКИ. СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ ТОВА Е СЪДБАТА НА ИРИНА ЧЕМИХОВА ....
    -
    ВЪВ ФРАНЦИЯ ЖЕНИТЕ ТАМ СА РОДИЛИ 200 000 ДЕЦА ОТ ГЕРМАНЦИ ПО ЛЮБОВ И ТЕ СА СТАНАЛИ МОЖЕ БИ ЖЕРТВИ. ГЛЕДАЛ СЪМ ФИЛМ ЗА ТЕЗИ ЖЕНИ ДЕТО СА БИЛИ С ГЕРМАНЦИ, ЧЕ ГИ РАЗСТРЕВАТ ПУБЛИЧНО ОКОЛО 2000 ЖЕНИ ПЕЛИ ПЕСЕНТА "ЛИЛИ МАРЛЕН"
    -
    ЖЕНИТЕ ОТ НОРВЕГИЯ ДЕТО СА РОДИЛИ ОТ ГЕРМАНСКИ ВОЙНИЦИ И ОФИЦЕРИ СА ПРЕСЛЕДВАНИ, А ДЕЦАТА ИМ СА ПОСТАВЕНИ В НЕНУРМАЛНИ УСЛОВИЯ. ЕДНО ОТ ТЕЗИ ДЕЦА ОЦЕЛЯЛО Е ЗНАМЕНИТАТА ПЕВИЦА ОТ ШВЕДСКАТА ГРУПА "АББА"
    -
    ТАКА Е С ПОБЕДИТЕЛИТЕ И С ПОБЕДЕНИТЕ !
    -
    ДА ТИ ПРИПОМНЯ МИНИСТРЕ, ЧЕ РАКЕЛА УЕЛЧ СИ ПОКАЗВАШЕ КЪЛКИТЕ ВЪВ ВИЕТНАМ И ТОЧЕШЕ КЛИМИИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙНИЦИ, НО КАСИУС КЛЕЙ ОТВЛЕЧЕ ЗАТВОР ЗА ФАКТА, ЧЕ ОТКАЗВА КАТО ЗВЕДА ДА СЕ ВОДИ ВОЙНИК И УБИЕЦ И ПОРАДИ ТОВА СИ СМЕНИ ИМЕТО С МОХАМЕД АЛИ !
    -
    ОТ КОРЕЙСКАТА ВОЙНА СЪЩО ИМА ТАКИВА ЗВЕЗДИ НА ВОЙНАТА !
    -
    НЕ МИ ГИ ХВАЛИ ВОЙНИТЕ И ДА ТИ СЕРА НА МИНИСТЕРСКИЯ ТИ ПОСТ.
    -
    ТИ СЪЩО СИ ВРЕДЕН В НЯКОЙ НЕЩА , НО НЯМА ДА ТЕ ПОРИЦАВАМ,
    ВИЖДАМ СИ БЕЗКРУПОЛЕН МЕРЗАВЕЦ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ
    НАРОД, ЗАЩОТО И ПО ТВОЕ ВРЕМЕ УНИЩОЖАВАХТЕ И ГРАБЕХТЕ АРМИЯТА
    В ИМЕТО НА НАТО - САЩ И ЮДЕЙСКИЯ ИЗРАЕЛ СРУЩЕ РУСИЯ !
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88&list=RD02MO0lUXnAs-U
    -
    ТРУДОВ РЕДНИК !
    -
    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    ШВЕБЕЦИЯ

    ОтговорИзтриване
  2. НА ЛАТИНСКИ - ВЕНСЕРЕМОС - ОЗНАЧАВА - НАСЕРЕМОС !
    -

    http://actionredbg.blogspot.se/2012/03/30-1944.html
    -
    ДРУГАРИТЕ ОТ САЩ ИМАТ ЕДНА ЗНАМЕНИТА СТАТУЙЯ ----- КАК НЯКОЛКО ЧОВЕКА ВДИГАТ ЕДИН БАЙРАК !
    -
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9b/3c-Iwo_Jima.jpg/220px-3c-Iwo_Jima.jpg
    -
    http://bg.wikipedia.org/wiki/Битка_за_Иво_Джима
    -
    ТОВА В ПРЕВОД ОЗНАЧАВА, ЧЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ТРЯБВА ДА СТЪПЯТ СЕГА МНОГО ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ, А ЕВРОПЕЙСКОТО НАТО, НЯМА ДА СЕ РЕШИ ДА ХОДИ ЧАК ДО СЕВЕРНА КОРЕЯ И ТАКА БЕДНИТЕ ВОЙНИЦИ ОТ САЩ НЯМА ДА МОГАТ ДА ВДИГНАТ БАЙРАКО НАД ПХЕНЯН, КАКТО СЕ ОПИТВАХА ДА ГО ДВИГНАТ ВЪВ ВИЕТНАМ - ХО ШИ МИН ....
    -
    ВСЕ МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ЩЕ ИМА МАЛШОВ ОТСКОК И ВОЙНИЦИТЕ НА САЩ ЩЕ ОСТАНАТ В БАЗИТЕ СИ, СЛЕД КОЕТО ЩЕ ГИ ИЗКАРАТ ПО ЕТАПЕН РЕД ЗА САЩ !
    -
    ТАЗИ ИСТОРИЯ С ЮГОСЛАВИЯ - СЪРБИЯ ДЕТО СТАНА НЯМА ДА Я БЪДЕ СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ !
    -
    Бомбардировките над София - 30 март 1944
    -
    http://actionredbg.blogspot.se/2012/03/30-1944.html
    -
    САЩ СА ХВЪРЛИЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ БОМБИ НАД ПХЕНЯН, ЗАЩОТО ТАМ СА ЗАГИАЛИ КЪМ 1 000 000 ЧОВЕКА !
    -
    СЛЕД СОФИЯ НАЙ МНОГО ЖЕРТВИ Е ДАЛА ВРАЦА ОТ ТЕЗИ БОМБАРДИРОВКИ.
    -
    ВРАЧАНИН Е КОНСТРУКТОР НА ТЕЗИ ЛЕТЯЩИ КРЕПОСТИ, И ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВДИГНЕ ПАМЕТНИК ВЪВ ВРАЦА, КАКТО ВДИГНАХА ПАМЕТНИК НА САЩ ВОЕНИТЕ УБИИЦИ В СОФИЯ !
    -
    ВЪВ ВИЕТНАМ СА ХВЪРЛЕНИ ПОВЕЧЕ МОМБИ ОТ КОЛКОТО ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, А ЗА ХИМИЧЕСКИТЕ БОМБИ И ЕКСПЕРИМЕНТИ СЕГА ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ВАДЯТ АНАЛИЗИТЕ НА ГЕНО-МОДИФИЦИРАНИТЕ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА !
    -
    ВИКАЙТЕ СЛАВА НА САЩ ...................... ЮДЕЙСКИТЕ УБИИЦИ НА ЧЕВЕЧЕСТВОТО !
    -
    ВЕНСЕРЕМОС !
    -
    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    ШВЕЦИЯ

    ОтговорИзтриване
  3. Грандиозен скандал! СРС разкрива как Найденов, Борисов и Цветанов си поделят колосални суми от проекти

    Четвъртък, 28 Март 2013 12:16
    12049
    com_content.article
    -
    -

    mibocvНов СРС гейт, подобен на „Мишо Бирата", ще разтърси държавата до броени дни. Според надеждни източници от секретните служби, съществуват серия от записи на разговори на бившия земеделски министър Мирослав Найденов с политици, бизнесмени и оперативно интересни лица.

    Най-скандалното СРС съдържа запис от разговор на Найденов с подсъдимия по делото „Октопод" Алексей Петров. Тайната среща е от лятото на 2011 г. и е проведена в ресторанта на столичния хотел „Вега", разкриват запознати.

    На конспиративната сбирка са присъствали и други лица, чиято самоличност ще лъсне, когато записите видят бял свят. На срещата Мирослав Найденов е разкрил пред „главата на Октопода" корупционна схема в правителството с участието на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Ставало дума за рушвет в рамките на стотици хиляди левове по линия на програмата за земеделско кредитиране. Найденов разказал как парите са били поделени между него, Борисов и Цветанов.

    Това не бил единственият таен контакт на земеделския министър с Петров. По време на серията от срещи той се представял като емисар на Борисов, който искал да изглади отношенията си със своя бивш ортак в бизнеса и каратето. Постепенно Найденов обаче изпаднал в откровения и споделил притесненията си, че може да се превърне в изкупителна жертва на министър-председателя. Както и се случи покрай прокурорските обвинения срещу него от последните дни.

    Според данни на ПИК скандалните СРС-та вече сноват на свобода и могат да бъдат разгласени във всеки един момент, ако поръчителите на мръсните мероприятия преценят.

    „Отказвам коментар по темата", заяви пред ПИК Алексей Петров. Той нито потвърди, нито отрече информацията, че се е срещал с Найденов.

    /Пик.бг/
    -
    -
    KOPI
    -
    STEFAN D-R D TCHOLAKOV
    SVERIGE

    ОтговорИзтриване