неделя, 1 април 2012 г.

Кучкарите-фашисти – вчера и днес

Четейки за оная расистка-кучкарка от „Малинова долина”, се сетих за убийството на братовчедите Васил (16 г.) и Сава (15 г.) Кокарешкови от Белица, убити от царските жандармеристи на 16 юни 1944 г. http://www.bas-bg.org/kokareshkovi.html  Един от убийците им – кап.Николчев – впоследствие прави следните признания пред Народния съд:

„Двамата братовчеди Сава и Васил Кокарешкови побързахме да ликвидираме. Един от жандармеристите се вмъкна в стаята, където момчетата бяха задържани, и ги закла. Страхувахме се да не се открият телата им, защото бяха малолетни и ги унищожихме без съд. Затова дадох нареждане да не се оставят следи от убийството. По-късно ми докладваха, че с телата на момчетата жандармеристите са хранили цяла седмица кучетата. Така от ятаците не остана нито следа.”............

Както се вижда – тогава фашистите използват кучета за разправа с деца-антифашисти, а днес – за разправа с цигани. Разликата е, че убийците на Васил и Сава Кокарешкови получиха справедливо възмездие за деянието си, а расистката-кучкарка, отговорна за обезобразяването и осакатяването на едно дете и на един възрастен човек, ще продължи да си живее необезпокоявано в луксозния мезонет. 

И така ще е, докато „богатий днеска управлява, беднякът няма равен глас”...

Живко Вълчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар