понеделник, 8 април 2013 г.

Тачър умря – следващият е капитализмът

Тачър умря – следващият е капитализмът
Работническа Англия празнува. В богаташките Кенсигтън и Челси може и да са опечалени, но на север – в крайните миньорски квартали на Лийдс, Дърам и Нюкасъл, в докерските гета на Ливърпул, и по-на юг – в закритите от Тачър машиностроителни комплекси в Шефийлд, Ковънтри и Бирмингам, тази вечер ще се отварят бутилки с евтино шампанско.

Тъй че няма нищо чудно в това, че представител на британския синдикат на миньорите приветства новината за смъртта на Маргарет Тачър: „Днес е чудесен ден. Очарован съм.”, заяви Дейвид Хопър, регионален ръководител на синдиката на миньорите в североизточната част на Англия, след смъртта на бившия британски премиер Маргарет Тачър.

„Точно сега пия едно питие. Днес е чудесен ден. Очарован съм. Днес е моят 70-и рожден ден – един от най-добрите в живота ми”, казва още Хопър.

„Тачър причини толкова зло на североизтока, колкото никой друг не е успявал. Не става въпрос само за въгледобивните мини. Тя реши да разруши синдикатите. Тя срина индустрията, разруши общностите ни”, заяви синдикалистът. „Сега Англия внася 40 милиона тона въглища всяка година. Това е напълно скандално”, подчертава синдикалистът.

Нейното последно желание бе да бъде кремирана, но не останаха въглища
Английският полузащитник на френския Олимпик Марсилия Джоуи Бартън пък каза днес, че Тачър е „дърта вещица”, която „не заслужава място в рая”.

„Аз бих могъл да кажа „почивай в мир, Маги”, но това няма да бъде честно. Ако раят съществува, тази дърта вещица няма място там”, написа английският футболист в своя личен профил в социалната мрежа „Туитър”.„Подхлъзване назад във времето” – песента прави паралел между управлението на Тачър и това, което се случва днес в Англия

Вижте още:

КУЧКАТА Е МЪРТВА – хиляди празнуват смъртта на Тачър
http://actionredbg.blogspot.com/2013/04/KUCHKATA-E-MURTVA-hilyadi-praznuvat-smurtta-na-Tachur.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар