неделя, 21 юли 2013 г.

Гръцки лекари набиха здравния си министър

Адонис Георгииадис с характерна за капиталистически министър грижа към народа

Гръцкият министър на здравеопазването Адонис Георгиадис е бил нападнат, блъскан и удрян от болничния персонал при посещението си в държавната болница „Атикон” в столицата Атина в петък. „Аз бях бутан и ударен в лицето” е казал самият Георгиадис  пред медиите.

Напрежението по повод посещението му е ескалирало още преди да пристигне в сградата, след като служители го обявиха за persona non grata. Демонстрантите са се събрали пред болницата дълго преди планираната визита на министъра и при появата си е бил обстрелван с бутилки вода.

Георгиадис е назначен за министър на здравеопазването, след промените в кабинета през юни. Той се присъедини към Нова демокрация на премиера Андонис Самарас миналата година след като напусна крайнодясната партия ЛАОС.

Гняв избухна сред персонала на болницата по-рано тази седмица, когато правителството обяви, че възнамерява да се превърне най-малко пет държавни болници в Атина в здравни центрове, които ще се фокусират върху хроничните заболявания. Промяната рискува да остави голяма част от медиците без работа или в най-добрия случаи могат да разчитат на прехвърляне в други медицински заведения. Това е мярка, като част от гласуваният на 18 юли закон за мащабни реформи. Част от тези реформи засягат и болничния персонал. 4200 държавни служители ще бъдат преназначени за осем месеца с намалени заплати, а ако откажат трансферна работа, ще бъдат уволнявани.


Още от Гърция:

Комунистите излъчват държавната телевизия на Гърция

Гърция: Безвластническия синдикален съюз – Манолада: ягоди и кръв!

Десетки ранени след стрелба по чуждестранни работници в Гърция

Нацистите от "Златна зора” издевателстват над български болногледачки

Нацистите от "Златна зора" – криминално проявени лица и биячи на жени

Жители на Тасос изгониха бабаитите на Златна зора

Социална аптека откри митрополията в гр. Сяр (Серес), Северна Гърция

Мързеливи ли са гърците или не? Какво показват европейските статистики

Полицаи се биха с полицаи в Гърция

Няма коментари:

Публикуване на коментар