вторник, 16 юли 2013 г.

Унгария изгони МВФ

МВФ + Световната банка = стотици богати и милиарди бедни
Унгария е поискала Международният валутен фонд да освободи офиса си в Будапеща. Мотивът е, че кредитното споразумение с институцията изтича. Страната възнамерява да погаси кредита си предсрочно, съобщава в писмо до МВФ управителят на централната банка Джорджи Матолкси.

В писмото до шефа на МВФ Кристин Лагард Матолкси пише още, че страната му благодари за „ценната подкрепа", но кредитното споразумение „почти е приключило". По тази причина, вече не е необходимо МВФ да поддържа офис в Унгария и така или иначе би трябвало да напусне скоро.

Говорител на МВФ отговори, че постът на представителя на институцията в Будапеща изтича в края на август и фондът няма да й търси наследник, тъй като „присъствието на МВФ в страните – членки е по покана на властите в съответната държава".

„МВФ има желание да потвърди сътрудничеството си с Унгария в контекста на регулярни двустранни консултации, както прави и с други държави", каза говорителят Анджела Гавирия пред агенция Reuters.

Унгария дължи на фонда още 2,2 млрд. евро от кредитната линия в размер на 20 млрд. евро.

3 коментара:

  1. Американците ни дължат на нас 3 млрд., който бяха взети от чавето Уорлик, пратено от шимпанзето Обама, или както казва нашия съратник Генади, черното маймунче на бялата курва!!!

    ОтговорИзтриване
  2. На либералите да пъхнат в на майките, жените и дъщерите едно умряло пиле в "пуситата"!!! Либералите са най-големите идиоти чифутски лайнари + комунистчетата!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Предупреждение към всички гадини чифутски и ислямистки: http://m.youtube.com/watch?feature=plcp&v=xDYHNarkok0!!!

    ОтговорИзтриване