петък, 21 септември 2012 г.

ГМО царевица внасяна в Европа причинява рак



Проведени в тайна опити с плъхове доказаха, че след употреба на генномодифицирана царевица, животинките развили големи ракови образования, съобщи Ройтерс. 

Група френски учени хранили плъховете две години с царевица, внасяна в Европа от американската компания "Монсанто", която е сертифицирана от европейските власти.

След проучване се оказало, че всеки ГМО продукт, който се внася в Европа, се изследва в продължение на три месеца за вредни въздействия и след това се пуска на пазара. Но според тестовете някои от плъховете умирали от рак на четвъртия месец.

Това означава, че действащите в момента тримесечни тестове са неефективни и това поставя под съмнение за вреда от ГМО продукти, използвани в дълъг период от време, смятат учените. Във Франция вече се заговори за промяна на системата и много по-строго сертифициране и изследване на ГМО продуктите.

В Европейския съюз днес са разрешени 46 вида храни, в това число и царевица, които са генномодифицирани. Затова и данните от опитите на френските учени имат силен обществен отзвук./24chasa.bg





1 коментар:

  1. Гнусните богаташи американци искат явно да ни отровят като мишки!!! Ще ги накажем, задето ни тъпчат децата със канцерогени!!!
    НИЙ ИДЕМЪ!!!
    SS Костотрошача

    ОтговорИзтриване