неделя, 17 февруари 2013 г.

Беден човек се обеси заради глоба от Енергото, болен дядо си преряза вените заради сметката за ток


56-годишен мъж се обеси, уплашен до смърт от Енергото, съобщи "Стандарт". Исмаил Мустафов от кубратското село Звънарци бил хванат да краде ток. След като получил акта, човекът не можал да си намери място от ужас, че ще бъде натоварен с непосилна глоба, която не може да плати до края на живота си.

Исмаил живеел с родителите си и бил сериозно болен. Преживявал с пенсия за инвалидност. Семейството трудно свързвало двата края.

В последните две седмици нещастният човек разправял на всички, че ще сложи край на живота си, за да освободи фамилията от бремето на дълга. Кметицата на селото Нефисе Неим лично го убеждавала, че глобата от 2-3000 лева не може да се сравнява с живота му. Предполагаемата сума обаче довела Исмаил до още по-голям ужас. Той бил убеден, че е невъзможно човек в неговото положение да изплати санкцията.

Мустафов наистина изпълнил заканата си. В сряда баща му го открил да виси бездиханен в обора, където гледали животните. Исмаил успял да си направи примка от забрадката на майка си и издъхнал, задушен от нея.

Друга трагедия се случила с възрастен мъж от село Йонково, който сеопитал да се самоубие, след като видял високата си сметка за ток, предаде "Дарик".

80-годишният мъж с два инсулта и инфаркт живеел сам, а роднини от селото го наглеждали от време на време. Точно те го открили вчера с прерязани вени и на двете ръце.

Дядото е откаран в болницата в Исперих, където състоянието му е стабилизирано.

Няма коментари:

Публикуване на коментар