вторник, 12 февруари 2013 г.

Нацистите от "Златна зора” издевателстват над български болногледачки


Четири жени от България бяха принудени да напуснат болницата в Триполи на Пелопонес преди няколко дни, след като в нея нахлуха десетки членове на „Златна зора” с цел да открият чужденки, които работят като болногледачки, предаде GReporter. С това гръцките нацисти затвърдиха „славата” си на криминално проявени и биячи на жени.

Впоследствие се оказа, че „здравите” „момчета” в черни фанелки са влезли със знанието на директорката на болница „Панаркадико” Елени Сиуруни. На следващия ден тя дори организира обща пресконференция с членовете на „Златна зора”, по време на която посочи: „Имахме един много добър разговор в правилната насока. Пътят ни е общ. Всички сме на мнението, че не е възможно в болниците да работят хора, които получават заплащането си по незаконен начин Целите ни, от страна на болницата, както и от страна на „Златна зора” съвпадат.”

горди гръцки нацисти
Именно тези нейни думи предизвикаха острата реакция на министъра на здравеопазването Андреас Ликурендзос, който обяви незабавното уволнение на Елени Сиуруни. Особено остър в изявленията си за случая бе и председателят на Лекарския съюз в област Аркадия.

Журналистката от местната информационна електронна страница Arcadiaportal.gr, Елени Трака, чийто репортаж алармира за скандалния случай, посочи, че два дни преди нахлуването си в болницата от „Златна зора“ са издали писмено съобщение по този въпрос. „В сряда вечерта научихме внезапно, че в болницата са нахлули членове на „Златна зора” от Триполи, където са открили четири жени от България, които са се намирали близо до пациенти. Някои от тях заявили, че са роднини или съпруги и други – че са съседки, които гледат възрастните хора вкъщи и затова се намират в болницата“.

„На следващия ден сутринта същите хора отидоха в болницата, за да се срещнат с директорката Елени Сиуруни и да разговарят по този въпрос. Аз влязох в нейния кабинет след срещата и поисках изявления за събитията от предишната вечер, както и за незаконната работа, ако такава действително съществува. Тя заяви, че имат обща цел със „Златна зора”: да прекъснат незаконната работа. Директорката каза още, че в болницата са направили някои проверки, които обаче са прекъснати, защото продължението им би нарушило неприкосновеността на личните данни.“.

още свръхчовеци
Журналистката порица ръководството на болницата, че не е предвидило контрол на входа и в резултат всеки може да влезе свободно. „Самите членове на „Златна зора” ни казаха, че никой не им е попречил да влязат. Не бих могла да коментирам същността на въпроса, защото не знам дали жените, които се намират до леглата на пациентите не са действително техни съпруги или работят и получават заплащането си напълно законно. Според Елени Трака местното общество е настроено негативно към действията и изявленията на директорката на болницата, както и към нахлуването на членовете на „Златна зора“.  „Това, което предизвика най-силните реакции бе фразата „обща цел със „Златна зора“. Местното общество бе раздразнено от факта, че директорката на болницата каза, че има общи възгледи с тази партия“.


Вижте още:

Нацистите от "Златна зора" – криминално проявени лица и биячи на жени
http://actionredbg.blogspot.com/2012/06/blog-post_6670.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар