сряда, 24 юни 2015 г.

Относно гей парадите



18 посланици на чужди държави у нас, начело с американския, подготвят гей парад в събота. По същество проявата представлява повече дипломатически конгрес, отколкото някакъв вид демонстрация или протест. Този парад изразява интересите не на някакви потиснати и онеправдани хора, а на държавите, чиито посланици присъстват на него.

Главният потисник на човечеството са Съединените американски щати. Те са символ на насилие, разруха, войни, потъпкване на свободата и човешките права. Ако участниците в гей парадите бяха искрени в своите искания, те в никакъв случай не биха отишли на такава проява под шапката на посланика на САЩ. Още повече, те няма как да твърдят, че са потиснати и онеправдани, при положение, че зад тях стои най-могъщата империалистическа държава в света. 

ЛГБТ са с дясно-либерална и отявлена антикомунистическа ориентация. Неслучайно техните шествия или започват, или приключват на Паметника на Съветската армия. Те се обявяват за господство на частната собственост и либерализъм в икономиката.

ЛГБТ често злоупотребяват с думите "права" и "свобода". Те непрестанно говорят за право на сексуални предпочитания, свобода на себеизразяване, свобода на демонстрация на нестандартна сексуалност. И дума обаче не се чува за правото на човека на труд, за правото на образование, правото на медицински услуги - все права, систематично потъпквани у нас за огромното мнозинство от трудещи се. Не се говори за свободата на страната ни от чуждите корпорации, ограбващи България, за свободата, потъпкана от ботуша на американския империализъм и неговите военни бази у нас, за свободата на работниците, смачкана от работодателите.

Чрез гей парадите се извършва подмяна на дневния ред на обществото. Вниманието се концентрира около тях. В дебата "за или против" се заглушават по-важните теми, като разграбването на България след реставрацията на капитализма, систематичното ограбване на страната ни от монополите, "изтичането на мозъци", присъствието на чужда армия и чужди военни бази у нас и т.н. Това е и един от замислите на тези шествия. Чрез тях се консолидират и активизират различни крайнодесни профашистки групировки, мотивирайки се от "общия враг", в лицето на ЛГБТ.

Ние съжаляваме някои наши "леви" бивши другари, които посещават тези прояви. Участието в тях ги прави пионки на американския империализъм у нас, независимо дали те го осъзнават или не. През последните години те окончателно завиха към либерализма и скъсаха всички връзки с прогресивните и леви сили. 

Гей парадите са част от културимпериализма, който налага Западното разбиране за ценности у нас. Те са по същество културна интервенция. Няма как на тези прояви да ходят хора, които смятат себе си за марксисти или дори просто леви. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар