четвъртък, 25 октомври 2012 г.

Млада жена наряза знамето на ЕС пред кабинета на главния прокурор


Жена на 29 години е арестувана, защото е разрязала с ножица знамето на Европейския съюз пред портала на Върховната касационна прокуратура в Съдебната палата в София. Там се намира и кабинетът на главния прокурор.

Жената не е направила никакво друго изявление при задържането си, не е викала и не се е държала неадекватно.

На същия етаж се намира и кабинетът на главния прокурор Борис Велчев. Не е ясно дали постъпката има връзка със самия него.

При влизането му за заседание на Висшия съдебен съвет по-рано той бе посрещнат от група протестиращи, които с викове „Мафия“ призоваха за обяснение защо броят на прекратените по давност дела е огромен.

Младата жена, която не е регистрирана като психично болна, е била заловена и е предадена за разпит в IV РУП в София. По време на разпита тя е отказала да даде обяснение пред полицията. Тъй като знамето на Европейския съюз не е национален символ, ѝ е съставен акт по Указа за дребното хулиганство. След като актът бъде докладван в съда, тя ще бъде освободена.

Това не е първата подобна атака срещу съдебната власт. На 9 октомври сградата на Съдебната палата беше обстрелвана с домати.

Вижте още:

Доматена атака срещу Съдебната палата
http://actionredbg.blogspot.com/2012/10/Domatena-ataka-srestu-Sudebnata-palata.html

Отчаян мъж се обеси в деня, в който съдия изпълнител трябваше да опише имуществото му
http://actionredbg.blogspot.com/2012/10/Otchayan-muz-se-obesi-v-denya-v-koyto-sudia-izpulnitel-triabvashe-da-opishe-imushtestvoto-mu.html

Мадлен
http://actionredbg.blogspot.com/2012/09/Madlen.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар