вторник, 9 октомври 2012 г.

Отчаян мъж се обеси в деня, в който съдия изпълнител трябваше да опише имуществото му


41-годишен мъж не издържа на безпаричието и нищетата и сложи край на всичко по най-бруталния начин - обеси се на асмата във фамилната си къща в Ново село. Точно в деня, в който съдия изпълнител щял да описва имуществото на човека за стари борчове. Висящото на примката безжизнено тяло на Атанас Чонгов било открито от съпругата му Татяна, която видяла мъртъв мъжа си на връщане от нощна смяна в местната месарница. Клетникът остави вдовица и 20-годишна дъщеричка.

До тук ни докараха. Да си слагаме примката и да плюем, че са ни раждали и въобще сме стъпвали по тази злощастна земя, коментират емоционално новоселци трагедията на семейство Чонгови. 

Наско бил пенсионер по болест от години- имал проблем със зрението. Взимал мизерни пари, с които не можел да покрие никакви семейни нужди, а единствените левчета във фамилната каса осигурявала съпругата му. Закъсали плащанията към кредитори, от където се появил и частният съдебен изпълнител. Днес той бил в кметството, за да пита къде е имотът на Чонгови, за да го опише. Жените от деловодството обаче го помолили поне днес да се смили, тъй като близките му са съсипани от мъка. Юристът научил за случилото се и решил да отложи неизбежното с няколко дни.

Тва е положението. Идват, описват, гонят те от родната ти къща. А ти си слагаш примката. Питайте управляващите ни защо това се случва, нареждаха група старци, седнали на раздумка в центъра на Ново село. 

Приятели на Чонгов не крият, че заради всичко той все по-често посягал към чашката, при това пълна със съмнителен, твърде съмнителен алкохол. Тъжно е, че всеки ден това се случва на много места в България. Оскотяхме, живота не уважаваме, децата си сираци оставяме, коментираха новоселци.


Вижте още:

Доматена атака срещу Съдебната палата

Мадлен

Няма коментари:

Публикуване на коментар