вторник, 2 април 2013 г.

Жители на Тасос изгониха бабаитите на Златна зора


Жителите на малкото село Потамя на остров Тасос организираха лоша изненада на бабаитите от Златна зора, съобщи GRReporter. Въпреки че в Атина и най-вече в кварталите в центъра, където популярността им е сравнително висока и акциите по раздаване на безплатни храни са успешни, на острова хората реагираха гневно и осуетиха инициативата на неонацистите.

С плакати в ръце и с лозунги срещу Златна зора и нейната идеология жителите попречиха на камиона да разтовари хранителните продукти. След това принудиха членовете на партията да напуснат селото, заявиха им, че не ги искат там и не желаят техните подаяния.

В непринудения отпор участваха членове на местното културно дружество, отбора по футбол, както и отделни жители. Те се събраха на площада в Потамя и след като изолираха облечените в характерните черни дрехи мъже заявиха, че не искат техните продукти и ги приканиха да напуснат селото.

В същото време призоваваха съселяните си, които бяха готови да вземат безплатните продукти да не го направят.

Жителите на Потамя бяха написали на плакатите си лозунгите: “Фашизмът няма да спечели. Не се превръщай в рибата, която той храни” и “Фашизмът се побеждава с борба, а не с милостиня”. Лозунгите, които викаха бяха с подобно съдържание.

Няколко дни по-рано златнозорците бяха организирали акция за раздаване на безплатни продукти в друго село на Тасос – Лименакя. Но според източници много малко жители са се отзовали на призива на неонацистите.

През следващите дни се очаква да организират акция и в село Панагия, където обаче ги очакват също толкова гневни реакции, след като жителите вече заявиха, че няма да приемат нито членовете на Златна зора, нито продуктите, които искат да раздадат.

Димитрис Кутлис от Потамя, който е член на общинския съвет в Тасос заяви: “Това, което подразни златнозорците най-много беше, че дори не можеха да се движат свободно в селото и още по-малко да раздадат хранителни продукти. Жителите на Потамя и Панагия заявиха категорично, че не искат подаяния от тяхна страна и им показаха, че не са добре дошли в техните села. Най-важният елемент в неделния протест беше, че една голяма група от граждани се организираха сами и успяха да реагират динамично срещу опита на членове на Златна зора да им дадат подаяние”.


Вижте още:

Нацистите от "Златна зора” издевателстват над български болногледачки

Нацистите от "Златна зора" – криминално проявени лица и биячи на жени


4 коментара:

  1. Те поне хранят бедните и безработните.А не подкрепят като анархистите, разни емигранти,решили да почернят и помюсулманчат Европа и отнели работната ръка на стотици хиляди гърци.Хем вашите са вредни за Гърция,а и защо като са отворковци,а и заедно с комунягите, не вземат да нахранят гладните и бедните???А само вредят и разрушават тази древна страна,като помагат на тези паразити от Африка и Азия.

    ОтговорИзтриване
  2. Напротив, те просто имитират социална загриженост, за да спечелят някой и друг глас, както тук се правеше с циганските кебапчета. И то като почнаха да имитират пошло хората с леви убеждения, където принципите за братство и солидарност са водещи. А целта на левите е да няма бедни, на чийто гръб популисти и лицемери като тия от Златен дъжд да си правят евтин PR. Бедни има заради несправедливата капиталистическа система, чиито най-брутални защитници са били нацистите. Имащите се за по-висши от другите, нацисти, неведнъж в историята са показвали истинското си лице и затова и винаги ще бъдат гонени от нормалните и честни хора.

    ОтговорИзтриване
  3. Само ,че по времето на Хитлер е имало истинска социална солидарност и държава.Работника и директора,както и войника с генерала са се хранели на една маса с едно ядене.Първите придобивки на работниците са имено по негово време,като например платената отпуска,почивните станций за работниците и още много и много неща.Няма комунисти,няма капиталисти,всички те в лагерите на трудова терапия.А какви са плановете на Златна зора....все пак вършат нещо,а всички останали само мърморят,но нищо не помагат на бедните.И бедни винаги ще има,но в една национално-социална страна,те ще бъдат бедни,понеже ги мързи да работят.Като например циганите и разни леви активисти, дето ми пеят за леви идеи,а никога не са работели и 1 ден през живота си.А цоцат от това,което мама им и татко им са откраднали от гладните и бедните българи.

    ОтговорИзтриване
  4. Командос Скорцени е прав!!! Засрамете се, бе, скотове мръсни!!!
    НС Щурмовака

    ОтговорИзтриване