неделя, 24 юли 2011 г.

Крайнодесен психар окървави Норвегия






Близо 100 души загинаха при две кървави нападения в Норвегия. Убиецът – 32-годишния крайнодесен психопат Андерш Беринг Брайвик е открил огън по младежки лагер на остров Ютьоя. Това става малко след като бомба уби седем и рани 15 души в центъра на норвежката столица. Стрелецът е задържан, като е обвинен и за взрива в Осло.

Скрит зад полицейска униформа изродът примамвал жертвите с думите: „Елате, имам важна информация, няма от какво да се страхувате”, разказва ужасено 15-годишно момиче. Някои от децата оцелели само защото легнали на земята и се престорили на мъртви. Понякога, обаче, стрелецът ритал телата, за да провери дали падналите са живи и да ги довърши. „Беше на два метра от мен, чувах дишането му, усещах топлината на оръжието”, разказва друг млад норвежец. В ужаса си младежите са бягали през скали и храсти, гонени от куршуми.

„Видях хора да скачат във водата, около 50 души, които плуваха към брега. Те плачеха, трепереха, бяха ужасени“, разказва жена, която живее недалеч от острова. „Бяха толкова млади – между 14 и 19 години“, добавя тя.

Един от оцелелите казва: „Аз и мои приятели решихме да останем още малко където сме. Всички други се върнаха, тичаха към него, а той извади оръжието си и ги застреля. Видях, че падат във водата. Ние хукнахме в друга посока, скрихме се за малко във водата, а на няколко метра от нас видяхме тялото на мъртво момиче.”

Но какъв е извергът погубил толкова млади животи – просто един „редови” фашист. Членувал в шведския неонацистки интернет форум „Нордиск”, самоописващ се като портал на тема "Скандинавската идентичност, култура и традиции". Финансист по образование,

антикомунист и "тамплиер", практикувал стрелба и бодибилдинг. Коментари в сайтове, където е писал ненормалникът, критикуват европейските политики за приемане различните култури и етноси. Авторът им е убеден, че този подход заплашва да разруши европейските традиции и идентичност. Бил е и член на популистката антиимигрантска партия. На 4 май закупил 6 тона изкуствен тор. Достъп до материала, от който могат да се направят и експлозиви, му дал лицензът на неговата фирма за земеделски продукти Брейвик Гейофарм.

Торният терорист е един от фашизирани психопати, подвизаващи се в Интернет, чиято шизофрения често се обостря и започват да буйстват и навън. Преди време идиот наричащ се Атила отвлече автобус в България, за щастие инцидентът се размина без жертви (за съжаление оцеля и той). Не толкова щастливо завършват други такива патологични случаи – на нацистите навсякъде им се привиждат „врагове” – те воюват с: антибългари, комунисти, летящи гущери, турци, анархоболшевики, извънземни, печки, юдеомасони, обратни, подчовеци, прах за пране, с мощната баба от съседния вход. Безкрайната им тъпотия често окървавява трамваи, паркове, концерти. Затова трябва най-сетне на всички да стане ясно, че фашистите не са нормални, те са зли и опасни. Срещу тях трябва да се вземат най-драстични мерки, преди да направят нова касапница.


Тези, които Брайвик не успя да убие

Няма коментари:

Публикуване на коментар