сряда, 14 март 2012 г.

U$ окупаторите избиха още 16 афганистанци (вкл.9 деца)




Ще позволим ли това да се случи и със Сирия и Иран?!?

Американският войник, който разстреля 16 цивилни афганистанци, в това число девет деца, е женен, с три деца. Сержантът е бил на три мисии в Ирак, но за първи път е в Афганистан. В същото време обаче се появиха информации, че нападателят не е действал сам.

От военната база в Кандахар са категорични, че войник е извършил убийствата само, но според очевидци няколко американски войници са присъствали. Съседи и роднини на убитите твърдят, че са видели група от американски войници да пристигат в селото им в Кандахар в 2 часа през нощта, да влизат в домове и да стрелят.

Според тях войниците се смеели и били пияни. Афганистанец, който каза, че 11 негови роднини са застреляни, в това число децата му и внуците му, обвини войниците, че след като са ги убили, са заляли телата с химическо вещество и са ги изгорили. От Вашингтон обаче отрекоха разказите на местните жители, че в нападенията са замесени няколко пияни войници.

Американското посолство в Кабул предупреди, че са възможни антиамерикански действия в знак на отмъщение след убийствата, също както скорошното изгаряне на копия на Корана от страна на американски военни предизвика широки антизападни протести, в които 30 души загинаха.

снимки от клането може да видите тук



Няма коментари:

Публикуване на коментар