неделя, 30 декември 2012 г.

Нищетата на брадоненавистниците


Защо ритуалното бръснене на Джамбазки и дружинката му е оскърбително национално предателство



Чеда мои,

това ви пиша, за да не съгрешавате и да не хващате по пътя на лукавия, та да погубите едничката си безсмъртна душа и да изгорите в пъклото. 

Тези дни скивах по телевизора дружинка от ВМРО-БНД да си режат ритуално брадите пред Съдебната палата в Пазарджик, докато вътре течеше делото за разпространение на салафизъм срещу 12 имами и една жена. Зам.-председателят Ангел Джамбазки уточни, че са избрали "нетрадиционната форма на протест" , за да изразят несъгласието си с мъжете с дълги бради и жените с бурки. 

"О, неразумний юроде, поради что ся срамиш да се наречеш болгарин и не четеш, и не говориш на своя език? Или болгарите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци..."

Така ни напътстваше великият Паисий, нима някой е сляп и не види достолепната брада на светия Хилендарски старец. 

Брадата е изконно православно, иже болгарско украшение за мъжа.

В Писанието Сам Господ казва: "Не стрижете главата си наоколо и не разваляйте края на брадата си". /Левит 19:27/ Още от най-древни времена кьосета били служители на идолите и Ваала, огнепоклонници и гадатели. "Та как да ги наречем богове? Жени принасят жертви на тия сребърни, златни и дървени богове. И в капищата им жреците седят с раздрани дрехи, с обръснати глави и бради и с непокрити глави", свидетелства за вавилонската гнус пророк Иеремия в своето послание.

Още Светите апостоли са забранили да посягаме на тази буйна растителност, когато са ни въвеждали в Христовото служение. 

Ревнителят на вярата Блажени Йероним напомня: "Те не бива да стрижат главата и брадата си, подобно на кланящите се на Изида и Серапис. Бръсненето е езическо суверие".  

В Постановленията на светите апостоли пък се посочва: "Не бива също брадата да се разваля и да се изменя човешкия образ напук на природата. Не събличайте брадите си. Защото това /да бъдат без брада/ Създателят е направил пригодно за жените, а за мъжете е непристойно". 

Друг свят мъж - Кирил Александрийски, също изрично предупреждава да не се обезобразява лицето с премахване на брадата.

По-нататък пък свети Исидор пише на Дионисий Младши: "Много ме натъжава това, което чувам за теб - че не се равняваш по бащиното целомъдрие, а се подлагаш на чужд за нас позор като лишаваш лицето си от естествения цвят на величавост и го преобразяваш в нещо подобно на женско лице. А това не означава нищо друго, освен че укоряваш Създателя. Защото ако се отказваш от честта, която самото време придава на пълнолетието, с това показваш, че упорито се стараеш да бъдеш непълнолетен и нямаш намерения да ставаш мъж, а да бъдеш и да се правиш на някакъв съмнителен скопец". 



Чеда мои,

стригането на брадата - тази мерзост пред Бога, създал ни по Свой образ и подобие, е разпространена от еретици като иконобореца император Константин Копроним, а също и от окаяните латински и лютерански свещеници. Помраченият папа Николай I получил видение свише, че свещениците трябва да стрижат до голо брадите и теметата си, за да бъдат подобни на Ангелите Господни, които нямат пол и кръжат около Божия престол. 

Тази срамна ерес се превръща в мода сред латинците и спорът за брадите присъства във всички взаимни анатеми и послания между Православната и Католическата църква от IX век нататък. 
Патриарх Филарет посочва: "Проклинам богоненавистната блудолюбна прелест и душегубителната помрачена ерес да се стриже брадата. Нея я въведе беззаконникът Римски папа. С тази ерес се оцапаха всички латински епископи и попове, и много миряни, загубили си ума. Лицето им изгуби добротата си - дареният от Бог образ". 

От своя страна западната църква на Събора в Тулуза през 1119 г. заплашва с отлъчване духовниците, които си пускат брада  и коса "като простолюдието". Папа Александър III нарежда непокорните отчета да бъдат стригани насила. В Декретите на Григорий IX е казано, че дължината на косите и брадата съответства на големината на греховете. "Затова, когато се стрижем, ние се пречистваме с невинност и смирение и ставаме подобни на ангелите, които остават вечно в цвета на младостта".

Московският патриарх Адриан /1637-1700 г./ дава може би най-свежото съждение:
"Всеблагият Бог, в Троицата осъществен, Отец, Син и Светия дух с мъдростта Своя неизказана сътвори света и създаде човека по Свой Образ и подобие, като го украси с всяка външна доброта, а също и с вътрешна - разум, реч и слово, за да се различава от животните. Мъжът и жената сътвори, като положи разлика видима между тях като знамение - на мъжа благолепие като началник - да му расте брада.

На жената въпреки че е несъвършена, но е подначална, това благолепие /брадата - б.р./ не даде, за да бъде подчинена и да съзерцава красотата на мъжа, сама лишена от тази красота и съвършенство, да бъде смирена и вечно покорна".


Чеда мои,

допреди измислянето на метросексуалната ерес брадата винаги е била знамение за мъжа - символ на неговото достойнство, свобода и почит. Когато арабите воюват с Византия и превземат Антиохия,  през 620 г. халифът Абд-ал Малик издава указ, с който забранява на християните да ходят с дълги бради като знак, че са роби. 

Нашите предци били горди хора - те се кълнели в брадите си, използвали ги като залог при клетви и обети. Дори печатите на указите и грамотите на властниците обикновено съдържали по няколко косъма от техните бради. В онези славни времена да ти отрежат брадата било нечувано оскърбление, което може да се измие единствено с кръвта на брадоненавистника. 

Кой от славните ни царе и светии е бил с женообразно лице? Може би Аспарух се е епилирал?
Или Борис Кръстител и Симеон Велики? Или пък светият рилски старец Йоан, или не дай си Боже, патриарсите ни Теодосий и Евтимий? Да не би поборниците за свобода Каравелов и Ботев да са са се обезкосмявали старателно? Левски понякога се е бръснел от конспиративни съобажения, а не подведен по последната мода. 

Ако ги нямаше брадатите, нямаше да я има и България. 

Ангел Джамбазки и неговата дружинка не знаят, ли че повечето от честните основатели и смелите воеводи на ВМОРО в Македония и Тракия също не са били кьосета, макар и понякога из парижките и виенските шантани да са ходели с боси лица. Защото брадата е знамето на свободния мъж, а те са се борели именно за свобода. 

Защо комсомолците на Краси Каракачанов не поогледат кои разсипаха България - Луканов беше гладко избръснат, същото се отнася и за Беров, Виденов, Костов, Първанов и Станишев. Сасккобургготски и Доган носят кози брадички, които представляват осакатена форма на украшението, дарено ни от Бог. Сега и Бойко Борисов е тръгнал по покварения път на безбрадите, въпреки че понякога ходи небръснат и тогава има просветления. 


Чеда мои,

святоотческата традиция ни учи, че бръсначът е от рогатия, но Божията десница винаги ще съкрушава козните на на дявола. 

Виждам, че тъмният бяс на брадоненавистничеството надига глава и в нашето отечество. След атентата на летище "Сарафово" вече няколко пъти полицаи ме спират при моите шетания из провинцията. Учтиво ми искат и документите и после горещо се извиняват, че са проверили брадата ми мутра. В МВР не знаят ли, че атентаторът-самоубиец в Бургас беше избръснат до кожа и с дълга коса - носеше се като недоизтрезнял фен на "Металика", а не като вярващ. 

Не се учудвам, че Джамбазки и неговата дружинка се разкриха като родоотстъпници и отцеругатели.

Не съм изненадан, че предадоха българското и православното - славата, завещана от дедите ни, обезобразиха лицата си и поругаха Божия промисъл. С обезбрадяването те сами доброволно се лишиха от мъжество и се оприличиха на евнусите, робите, езичниците и чуждопоклонниците. Както се пееше в една комсомолска песен от 80-те: "Една дружинка педераси решили да е*ат баща си..."

Боя се утре младежите от ВМРО-БНД да не измислят друга "нетрадиционна форма на протест" - например да се епилират, вдругиден ще почнат да се червят и гримират на публични места, и после върви ги спри като хукнат по гей-клубовете.

Върнете се в правия път!

"Покайте се, защото се приближи Царството небесно!" (Матея, 4:17)


1 коментар:

  1. Брей,брей,брей,от богоборници и заклети атеисти,я докарахме до там,че те да ни поучават на словото божие и какво е казал Господ за брадата.Доживяхме кьосета, да учат хората как да да не си режат брадите.Направо съм покъртен до основи.Брей,брей, нашите антифашисти,дето не могат да си кажат имената,да изнасят такава поучителна лекция.И толкова явно да показвате вашите тесни и анални връски с ислямитите и мюсулманските терористи.Та чак да ги защитавате до полуда.

    ОтговорИзтриване