сряда, 23 януари 2013 г.

Вторият флашмоб в солидарност с работниците от ВМЗ Сопот


На 23 януари в София се състоя втори флашмоб в солидарност с бедстващите работници от ВМЗ Сопот и против приватизация на предприятието. След като цяла България беше възмутена от репресиите срещу гладуващите сопотски ученици, граждани се организираха спонтанно и блокираха "Попа" - кръстовището на столичните булеварди "Патриарх Евтимий", "Васил Левски" и "Граф Игнатиев", подобно на протеста от 16 януари в солидарност с работниците. Протестиращите скандираха "Солидарността между хората е нашето оръжие срещу властта", "Работници от ВМЗ не се предавайте", " Барикада, барикада, барикада", "Работници, борете се за вашите права", "Стига мизерия, стига бандитизъм, стига частна собственост и капитализъм", "Днеска ВМЗ, утре - БДЖ" (напомняне за подобно случващото се в държавните ни железници - съсипване с цел приватизация). Някои от протестиращите си бяха донесли и транспаранти или табелки с послания.


След като блокираха кръстовището, хората се отправиха на своеобразно шествие по бул. "Васил Левски към сградата на БНТ, плътно следени от дошлите полицейски патрулки и джипове. Стигайки до Софийския университет, протестиращите слязоха в оживения подлез при него, където са и изходите на метрото, където останаха известно скандирайки. След което отново имаше блокада на пътя - този път на пешеходната пътека при СУ. След нея шествието с мощни възгласи се отправи към сградата на БНТ, където блокира входа по време на централните новини и предизвика появата на тв камера и репортер.


Днешното събитие отново показа, че Сопот не са сами в борбата и че солидарността е пътят към извоюването на работническите ни права.















Вижте още:

Държавен терор над гладуващите деца в Сопот
http://actionredbg.blogspot.com/2013/01/Durzaven-teror-nad-gladuvashtite-deca-v-Sopot.html

Ученици щурмуваха ВМЗ Сопот
http://actionredbg.blogspot.com/2013/01/Uchenitsi-shturmuvaha-VMZ-Sopot.html

Стачка! Блокада! Барикада! – солидарност с ВМЗ Сопот
http://actionredbg.blogspot.com/2013/01/Stachka-Blokada-Barikada-solidarnost-s-VMZ-Sopot.html

11 коментара:

  1. Бихте ли ми махнали снимката от този сайт , тъй като не съм ваша привърженичка !!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А това е молба от другата жена : Аз също ви моля да махнете третата снимка от горе на долу. Участвам в протести, но не искам да се вижда физиономията ми. Заради една снимка мога да загубя работата си. Благодаря ви за разбирането.

      Изтриване
  2. АКО НЕ МИ МАХНЕТЕ СНИМКАТА ДО 1 ЧАС - ПОВЯРВАЙТЕ МИ , ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯ ХАКЕРИ И ЩЕ ЕБА МАЙКАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ВИ САЙТ , ОТРЕПКИ ДОЛНИ МРЪСНИ , СЛАГАЙТЕ СИ САМО ВАШИ СНИМКИ , А НЕ НА ДРУГИ ХОРА !!! ХИТЛЕР 88!

    ОтговорИзтриване
  3. Айде бе ... махнете ми снимката бе , комунистически отрепки долни , махнете ми снимката !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Мисля, че никой от сайте не ви нарича привърженици на комунизма или социализма. Важно е да сме единни в борбата за ВМЗ

    ОтговорИзтриване
  5. Kakва е тази лудница при вас?Ходил някакъв да се снима,а после,махнете ми снимката...???И как власта и полицията ви позволиха да ходите като разлепен афиш,на ляво-дясно.Тук да спрете движението,там да блокирате,а после да си правите реклама пред телевизията.Нямам думи за добрите ви взаимотношения с власта и особено с полицията.Ако бяхме ние,още докато се съберем и щяхме да сме бити и арестувани от полицията и жандармерията.Арестувани и съдени за нарушаване на общественият ред.А после системно привиквани и тормозени от разни полицейски служители.Но вас ви оставят,да си правите,каквото ви душа поиска и без да ви попречат дори.........Нямам думи направо,но това отново показва,че вие сте просто актьори в даден театър.И за това, никой не ви тормози.Сигурно пак евреиският посланик е звънял тук-таме.А иначе и сериозни глоби се предвиждат за неразрешени от общината, подобни действия.Но вие целите да си правите реклама на гърба на гладните сопотски работници и тяхни деца.А иначе,щяхте да стигнете пред НС или президенството и там да продължите с цирковите ви номера.Стига циркаджелъци тия дни и все с пишман актьори.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен, вече ви знаем имената,а ти за снимката си ревеш.

    ОтговорИзтриване
  7. какво като ми знаеш името бе ???

    ОтговорИзтриване
  8. Материалът е публикуван в новинарската секция на сайта имаща чисто информативен характер и неангажираща отразяваните събития и личности с организацията. Освен собствени репортажи като въпросния, в този раздел понякога се качват и препечатки от други медии. С което не ангажираме отразените събития и личности с позициите на организацията. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората да позира пред десетки фотографи. Но иначе снимката бе свалена възможно най-бързо и поднасяме извиненията си за създаденото неудобство.

    ОтговорИзтриване
  9. типично за евреиските мърши - като ги намерим и се почва "не съм антифа, националист съм". плазмодий и да замазвате каквото трябва вече е документирано и на всекиму своето - някой ще си го получат при това няма да са паричките от израел

    ОтговорИзтриване
  10. 88 Не знам,но пред мене такъв театър разиграват...Че се предават,че никога няма да лепят лепенки и да драскат сърпове и чукове и анархий.А един го накарах да си нарисува,върху сърпа и чука свастика и да я целува.То плачат,то молби и клетви,да не ги бия.....страшно смешни са.Но иначе са много смели пред компа.

    ОтговорИзтриване