понеделник, 5 октомври 2015 г.

Бригада "Призрак" създава интернационален антифашистки съюз в Новорусия


Декларация №1

Създаване на антифашистка интернационалистическа група в опълчението на Донбас

Политическият комисар на Бригада „Призрак“, Алексей Марков "Добри", заявява:

Бригада „Призрак“ създаде антифашистки съюз, който ще се бори в Донбас, наречен „Интерсъюз“. Той ще работи в териториите на Луганската народна република, под командването на Бригадата.

Политическият комисар на бригада, Алексей Марков "Добри", заявява:

"От името на командирите на Бригада „Призрак“ призовавам всички антифашисти и комунисти по света да се към нашата борба срещу възраждането на нацизма. Тази война засяга всеки един от вас. Тя не е локален конфликт, това е сблъсък на две идеологии, точно както беше в края на 30-те и началото на 40-те години на ХХ век. Единственият въпрос е кой ще победи този път: прогресивните сили на хуманизма и развитието или тъмните сили на нацизма.

Тук до нас - рамо до рамо - са доброволци от различни страни като Испания, Италия, Сърбия, Израел.

Надяваме се, че всеки ден нашият брой ще расте, така че нашата победа ще бъде победа на всички прогресивни сили на човечеството.

Основата на нашия интернационален съюз, създаден от нашата Бригада, не са само военни мисии. Поставили сме си и политически, и хуманитарни задачи.

Хората, които идват от други държави, за да подкрепят нашата воля за борба, и които доносят солидарност от целия свят с борбата на Новорусия, нямат само военни задачи, но те вършат политическа и информационна работа.“

В момента в „Интерсъюз“ има седем души. Скоро техният брой ще нарасне, освен с пристигането на нови доброволци от целия свят, но и с присъединяването на други интернационалисти антифашисти, биещи се на други места в Донецката и Луганската народни републики.

„Интерсъюз“ е военно-политическа група, която наследява съпротивата срещу нацизма и други освободителни борби, изпълнили миналия век. От Испанската гражданска война групата наследява мотото: „No Pasaran!“

За контакт и повече информация пишете на имейл: interunit@bk.ru


Няма коментари:

Публикуване на коментар