неделя, 27 януари 2013 г.

27 януари – Международен ден на паметта на жертвите на Холокоста



На 1 ноември 2005 година Генералната Асамблея на Организацията на Обединените Нации прие резолюция 60/7, в която се постановява, че денят 27 януари ежегодно ще се отбелязва като Международен ден на паметта на жертвите на Холокоста

След приемането на тази резолюция Генералният секретар на Организацията на Обединените Нации нарече тази особена дата “ важно напомняне за имащите всеобщо значение уроци за Холокоста – тази безпрецедентна проява на злото, която не бива просто да се остави в миналото и да премине в забвение”.

Чудовищните последствия от Втората световна война са послужили като тласък за създаването на Организацията на Обединените Нации. Най-важна част на мандата на Организацията, закрепена в нейния Устав, се явява защитата на правата на всички хора без разлика по отношение на раса, пол, език или религия. Свещен дълг на “Организацията на Обединените Нации е да изкорени ненавистта и нетърпимостта. Ако Организацията на Обединените Нации не води непримирима борба против антисемитизма и другите форми на расизъм, тя ще бъде недостойна пред своята история и ще постави под заплаха своето бъдеще”.

Денят 27 януари е бил избран за Международен ден на паметта за жертвите от Холокоста, защото на този ден през 1945 година Съветската армия освободила най-крупният нацистки лагер на смъртта Освиенцим-Биркенау в Освиенцим (Полша).

Този ден вече се отбелязва от редица страни, отдавайки дан на паметта на жертвите на Холокоста.


Вижте още:

11 април – Международен Ден на пострадалите от фашизма и войната
http://actionredbg.blogspot.com/2012/04/11.html

Нацистки изродчета нападат възрастни и беззащитни хора в София. България им готви линч.
http://actionredbg.blogspot.com/2012/08/Nacistki-izrodcheta-napadat-vuzrastni-i-bezzashtitni-hora-v-Sofia-Bulgaria-im-gotvi-linch.html

Активист на „Атака” замесен в педофилски скандал със сайта ask.fm
http://actionredbg.blogspot.com/2012/09/Aktivist-na-Ataka-zamesen-v-pedofilski-skandal-sus-sayta-ask-fm.html

Нацистите от "Златна зора" – криминално проявени лица и биячи на жени
http://actionredbg.blogspot.com/2012/06/blog-post_6670.html

Магнитните бури влияят на психиката на нацистите
http://actionredbg.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html



10 коментара:

  1. Много добре са линкнати отдолу проявленията на нацистките дегенерати. Все педофили, садисти и други престъпници - представяте ли пък тия уроди да се доберат до някаква власт. Антифашизмът е лекарството за всичката им извратеност.

    ОтговорИзтриване
  2. Педофилията е наследство от педерастията.В нашите среди няма такива,освен разни провокатори,който са поставяни от ДС в услуга на подобни уроди като вас.В цял свят антифашистите са тясно свързани с гейовете и даже активно участват в тяхните мероприятия,като даже ги охраняват.Нашата съпротива, против всички тези извратени олигофрени е пределно ясна на българският народ.И с фалшиви статийки,като тази,вие не можете да заблудите никой.Отявлени българофоби сте,вие чифутски подлоги и нашето лекарство, сте го яли,при това доста често.Спрете с лъжите,че сте много насрани.

    ОтговорИзтриване
  3. Eй такива асоциали като тебе визирах, Скопени.

    ОтговорИзтриване
  4. Като няма "педерастия" при вас, тогава как ще обясниш любимото занимание на Херман Гьоринг - да се облича в женски дрехи и да демонстрира тлъста кълка в жартиери? А заниманията на Ернст Ром в кревата с други от aSsA дори няма да коментирам.

    ОтговорИзтриване
  5. Това за Гьоринг са пак ваши лъжи.Както и планините от лъжи за Хитлер.Но е истина за водача на СА.Но всеки знае,че Хитлер го принуди да се самоубие.А според други документи е растрелян от СС,точно в леглото с неговото другарче.Такава, трябва да е участа на всеки педал,педофил и антифашист.Всяко стадо си има мърша,така гласи поговорката.Но като гледам вашето стадо...то е изградено само от мърши.И няма как да не е така.Щом исповядвате тези убеждения.Няма как да препишете на нас,вашите наклоности и извратености.Педераското знаме се вее на всеки ваш протест в цял свят.А и гей скиновете са официална част от антифашиската съпротива.Това няма кой да оспорва.А анархо банана, имам две деца,ако искаш да ме тестваш,мога на сестра ти да направя още едно? А нямаш сестра ли? Искаш ли братче??? Все ги правя мъжки. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Това, че имаш деца само би довъзбудило някой от бойните ти другари :)

    ОтговорИзтриване
  7. Нямам бойни другари антифашисти.Така,че няма опасност за моите деца. Пък и повечето от нашите в Казанлък си имат деца,а не като вас, заклети девственици и педали. :)

    ОтговорИзтриване
  8. A вашите от ФАБ,дори ходиха в Румъния за да защитават гейовете на гейпарада им, преди няколко години.Това как бихте го коментирали?А защо ходиха чак в Румъния,а не в София на тукашните гей паради???Изглежда тука не им стиска???

    ОтговорИзтриване
  9. Скопени, не си ли твърде млад и дебел да имаш две деца, да не се окажеш от алтернативен етнос като най-отявлените ви активисти? И как ги направи без да си докосвал жена - ти ли ги роди? Ние си мислим, че Скопени дебел, а той бременен.
    Фелациомършал Гьоринг, какво е правил с аssass-овци в леглото, си е негов личен избор. Но явно фашорасите яко ви влече темата за хомосексуализма, подозирам, че силна ерекция получавате от нея. По интересно, обаче е как тлъстия се е боцкал с морфин най-редовно. Наркоманията - хоби с традиции сред нацистите още от времето на Третия райх.

    ОтговорИзтриване
  10. Хахахахахаха абе смешник,с подобни глупости, не можеш да убидиш и дете.А аз се радвам,че злобееш и ръсиш подобни глупости.Това показва колко сте жалки.Върни се в детската градина,че начина ти на мислене е точно детски.Тази ваша безпомошност и слабост ви кара да измисляте убиди и лъжи.Анархошут,що не коментираш фактите,а се принизяваш толкова ниско???Просто си тотален смешник,палячо,клоун.Не ми пука,какво ще напишеш по мой адрес,през хуя ми са твойте думи.Какво нервиш се,че искам да ти направя братче ли??? Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха.

    ОтговорИзтриване