сряда, 22 февруари 2012 г.

Испания и нейните деца – кръв, садизъм, капитализъм


В "демократична" Испания от няколко дни се случват гадости напомнящи за фашисткия режим на Франко. Полицаи, въоръжени с палки, пребиха и арестуваха демонстранти на ученически протест във Валенсия. Протестът беше насочен срещу съкращения в бюджета за образование. Изстъпленията над децата започнаха, след като учениците излязоха на демонстрация пред училище, с мотив, че съкращенията са причина класните стаи да останат без отопление. Полицията е използвала гумени куршуми, медиите съобщават за многобройни ранени.

Всъщност какво точно се случва и сами можете да видите от многобройните видеорепортажи в Интернет. Истерична агресия срещу мирно протестиращи: жесток побой от бронирани робокопелета над пищящи и свили се от ужас и болка момичета на земята, момче, което стои на тротоара и полицай с нечовешка злоба се засилва към него, за да го запрати на уличното платно под преминаващите коли, жена, която вика "Моля ви, аз съм лекар", което е сигнал за дузина въоръжени изроди да я нападнат, безразборни удари срещу всеки озовал се на улицата  – невръстни деца, баби и дядовци... И още, и още... При това от репортажи на мейнстрийм медии, минали ситото на корпоративните и властнически цензори. А какви инквизиции върху децата се случват, когато няма камери.

Кръв, садизъм, капитализъм. Това е Испания в момента. Не по-различна от която и да е друга тоталитарна капиталистическа държава, чийто народ просто е поискал да живее човешки. Във Франция полицейски коли се врязваха в протестиращите деца, в Англия полицаи биха момче в инвалидна количка на студентски протест, в Гърция застреляха 15-годишно дете...

Капиталистите знаят как се управлява "демократично". С милиарди за банките, полицията и армията, и с един куршум за народа.

7 коментара:

  1. Вие сте се побъркали, бре!
    С какво събитията във Валенсия напомнят времето на Франко, след като там от Гражданската война чак до смъртта на генералисимуса не е имало НИТО ЕДИН ПРОТЕСТ?
    НИТО ЕДИН.
    Бил той ученически, студентски, работнически, синдикален и т. н.
    Нещо повече - първите масови протести във Валенсия (и не само там) започват след смъртта на Франко, организирани са от Фуерса Нуева, водени са от Блас Пиняр Лопес - и са за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДИКТАТУРАТА.
    Между другото сегашния кмет на Валенсия - Рита Барбара Нола от Народната партия няколко пъти опитва да смени назначения от Социалистическата партия (т. е. - от вашите) шеф на полицията на града, отговорен за горните събития. Но в местния парламент социалистите (т. е. - пак вашите) са мнозинство и не позволяват. Така че не приписвайте социалистическите изстъпления другиму!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, франкистите по-радикално действаха с опонентите си - чрез физическото им ликвидиране. Колкото до (национал)социалистическите назначения - всяка капиталистическа власт, независимо как се е кръстила е антинародна. "Нашите" хора не само в Испания, но и навсякъде са по улиците, протестирайки срещу капитализма.

    ОтговорИзтриване
  3. И кого са ликвидирали франкистите СЛЕД Гражданската война?
    Впрочем ето кадри от първите протести в Испания след смъртта на Франко:
    http://www.youtube.com/watch?v=9kqCFEEu2BQ
    Да повторим - дотогава протести там НЯМА. Дотогава няма НИТО ЕДИН протест - където и да било.
    Та разгледайте тези първи протести, забележете чии портрети издига народът на Испания и се порадвайте на Римския поздрав!
    А най-големите капиталисти са социалистите с власт. И у нас, и в Испания, и където и да било другаде.
    По времето на Франко в Испания няма монополи, няма едър капитал, земята е собственост на дребни земевладелци, стратегическите икономически отрасли се контролират от държавата, а здравеопазването, образованието и правосъдието са безплатни.
    И испанците бяха сити и спокойни. Испания беше доста добре - въпреки, че комунистите бяха задигнали златния й резерв още по време на Гражданската война.
    Затова и до ден днешен в някои области като Андалусия се пеят народни песни за Франко.
    ARRIBA ESPAÑA!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То и при бай Тошо нямаше много много протести, как си пропуснал да го споменеш :))

      Изтриване
  4. А, имаше. И някои бяха доста активни. Поне във Варна знам за два. Първият - когато руски кораб събори моста към Аспарухово; и вторият - когато в Белослав на един Великден се беше обърнал понтонния мост, имаше доста жертви, а в същото време хиляди тонове стомана и бетон заминаваха за строежа на паметника на Съветската армия и укрепването на хълма, на който го строиха.
    Вярно, че протестите не се оповестяваха публично -но от това не следва, че ги няма.
    Докато в Испания всичко си е било спокойно. А и не знам в близките 22 години у нас да е имало масови демонстрации, на които народът да издига портретите на Тато.
    А в Испания демонстрации, в които се издигат портретите на Франко са си нещо нормално даже и сега.

    ОтговорИзтриване
  5. Какво общо има ЕТА?
    Един файтон сепаратисти, без каквато и да било обществена подкрепа. За цялото си съществуване не е успяла да организира нито един протест - по простата причина, че няма кой да застане зад нея. Затова предприела терористични действия, които обаче никога така и не засягат класовия мир на франкистка Испания.
    Защото народът на Испания е бил с Франко. Той затова е и победил, де: щото за армията на комунистите не достигали испанци - испанците са били основно с Франко. Но дори пълчищата чуждестранни интервенти (т.нар. "интербригадисти") не успяват да спасят изначално загубената червена кауза.

    ОтговорИзтриване