понеделник, 19 ноември 2012 г.

19 ноември 2012 – митингът в София за солидарност с Палестина


Днес в София по инициатива на палестинската общност в България се състоя митинг в солидарност с народа на Палестина. Протест за мир и осъждане на агресията в Ивицата Газа и убийствата на цивилни от израелската армия. Издигнати бяха лозунги като "Спрете престъпленията срещу нашите деца в Газа", "Спасете децата на Палестина от израелския огън на Ада", "Край на окупацията", "Не на обсадата на нашия народ в Палестина", "Израел – фашисти", както и "Административното държане без съд и присъда е престъпление срещу човечеството", "Задържането на палестинци без конкретно обвинение не може да се нарича мир", познати от протеста в солидарност с палестинските затворници на 10 май тази година (тогава пак в София се състоя протест в солидарност с палестинските политически затворници обявили гладна стачка срещу жестоките условия в израелските затвори и нечовешкото отношение към затворените в тях палестинци; тогава блогът на "Червено действие" бе единствената медия, която отрази събитието, за което може да прочетете тук). За съжаление, днешният протест не беше особено масов, за разлика от други подобни по целия свят, дойдоха предимно деца и младежи от палестинската общност, но не защото българският народ и арабите живеещи в България са безчувствени към страданията на палестинците, а защото информацията за митинга бе оповестена публично буквално час и нещо преди него ("Червено действие" направи всичко по силите си да извести възможно повече хора за протеста). Едва ли има нормално човешко същество, което да не изпитва потрес от изстъпленията на израелската армия над цивилно население, убийствата и осакатяванията на жени и деца, които дори мейнстрийм медиите не могат да скрият. 

Надяваме се, че днешният протест, няма да остане единствената публична проява на солидарност с палестинския народ, но още по-силно се надяваме, да няма повече поводи за подобни протести. Че терорът в Палестина, от който най-потърпевши са обикновените хора от народа на Израел и Палестина, ще спре и ще се възцари мир.













Вижте още:

Протест в солидарност с палестинските затворници
http://actionredbg.blogspot.com/2012/05/blog-post_17.html

7 коментара:

  1. Ще взема да информирам палестинците,какви чифутски подлоги сте,че като ходите на тяхните шествия да ви скъсат чифутските задници.

    ОтговорИзтриване
  2. Вие, арабомразци, ислямофоби и ксенофоби, затова ли ходите на техни шествия, за да ви скъсат задниците :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ние не ходим,а вие за това ли ходите?

    ОтговорИзтриване
  4. Само се гушкате на зеленчуковия марш :)

    ОтговорИзтриване
  5. Скопени, дебел асоциал, ти внимавай къвто си пухкав, да не те вземе някой арабин в харема си. Да те шляпа по дебелото дупе и да вика МАШШАЛААААА

    ОтговорИзтриване
  6. Хаха, е то прасетата ги скопяват, за да напълнеят повече

    ОтговорИзтриване
  7. По природа сте педали и за това педалски размишлявате.Що не си смените пола,както го е направил шефа на италиянската компартия???Анархоќомунистически проститутки, вашата съдба е под нашите крака!!!Когато ви спипам или пищите за помощ или си дигате ръцете и викате: Предавам се,предавам се,аз се отказах. Помиярски проститутки сте и яжте ми кура!!!

    ОтговорИзтриване