вторник, 26 март 2013 г.

И директорът на "НАТО и България" плаши, че ще се пали, защото им свършили парите



„На 29 март, ако няма средства за списанието, ще се самозапаля пред президентството с единия договор за присъединяване в НАТО и другия договор – за присъединяване към Европейския съюз”. С този ултиматум заплаши на пресконференцията на ГЕРБ Веселин Василев, директор на сп. "НАТО и България", съобщи агенция БЛИЦ.

Василев обясни, че в края на март поради липса на средства девет журналисти ще останат без работа. „На 1 февруари отправих писма до всички институции – парламент, президентство, Министерски съвет, МВР, Министерство на отбраната, Министерство на финансите”, каза Василев. До момента има отговор от администрацията на президента, подписано от секретаря Екатерина Захариев, която казва, че списанието предлага качествени материали, но нямат достатъчно средства да подпомогнат неговото излизане. 

„Може ли ГЕРБ с институциите, които досега управляваше, да направят така, че да не уволняваме тези журналисти и пред целия свят да има едно издание, което да поеме честването на 10-годишнината от членството на България в НАТО”, попита Василев.

„Това не е въпрос към нас. Това е въпрос към служебното правителство”, каза Димитър Главчев от ГЕРБ.

Странното искане за държавно субсидиране на частно издание, пък било и с модното преди години "НАТО" в заглавието, не предизвика видимо съчувствие сред присъсващите на брифинга и то в момент, когато хората се палят от глад. 

Справка на БЛИЦ показа, че "НАТО и България", както е посочено в презентацията му в интернет "е част от най-голямата медийна група “ЕЪР ГРУП 2000” за технически издания в България, които са витрина на световните и българските достижения в авиацията, морското дело, оръжейното производство и бизнеса, свързан с тях. Стабилният растеж и широката читателска маса им отреждат вече осма година място в челната тройка на най-четените списания в България."  Ако това е така, от какъв зор се искат парите на данъкоплатците за субсдирането на "НАТО и България", недоумяват от агенцията.

Въпреки разбираемото учудване на колегите от БЛИЦ, мнозина граждани се солидаризираха с Василев и предложиха помощта си – главно туби бензин и подпалки.

1 коментар:

  1. Изгори гад мръсна, трябва да ви обесим,но щом искаш да се самоубиваш...ок, мри подлого на терористите!!!

    ОтговорИзтриване