четвъртък, 30 май 2013 г.

Министърът на културата би разстрелял Вапцаров


Скандална публикация на новия културен министър Петър Стоянович взриви Интернет. Властникът  нарича поетът-революционер Никола Вапцаров “терорист”.

Стоянович коментира журналистически материал, който сам пуска в профила си. Линкът е със заглавие “Едва 30-ина сведоха глави пред паметта на Никола Вапцаров”. Коментарът на новия ни управник над материала гласи следното: “при положение, че в цял свят тероризмът се осъжда, не виждам защо да има повече “сведени глави” пред един негов български представител”. Това определя отношението на изрода Стоянович към поета Никола Вапцаров като недвусмислено – Стоянович смята за “терорист” един от всепризнатите гении на българската литература.

Реакцията на нормалните хора може да се обобщи чрез следното: “Ако приемем хипотетично, че Вапцаров е оживял, министърът на културата би ходатайствал да бъде разстрелян”.

Само откровен фашист или идиот може да оплюе личност като Вапцаров. Подобен миризлив остатък от едни кафяви времена свободно нарече и Ботев терорист. Всъщност тази свобода на словото подобните недоразумения я имат и благодарение на хора като Вапцаров, които се бориха и умряха за по-свободен свят. За да могат фашисти както Стоянович сега да обиждат на “селяни” всички хора от българския народ, които живеят извън техния олигархически кръг. За министър Стоянович от поредното капиталистическо правителство, хората, които не отговарят на портфейла му са подчовеци.

А срещу такива изроди се бореше Вапцаров със силата на перото си. Затова и за фашизоидната прослойка на стояновичите светлите личности са терористи, защото всяват страх у тях, че възмездие за делата им ще има. Каквото някога получиха убийците на Вапцаров и на българския народ.

Петър Стоянович  на борба за повече капитализъм  и по-малка природа. Всеки, който не се бори  за богатства, а за социална справедливост, за свобода, равенство и  братство, за капиталисти като Стоянович е терорист.


Вижте още:

Защо нацистите мразят Ботев и Левски
http://actionredbg.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

4 коментара:

  1. GADNI KOMUNISTI - Teroristi ste i o6te kak

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стоянович, стига кибичи на шльокавица в Интернет - отивай да работиш.

      Изтриване
  2. Тоя дрислив мишок как се въздигна толкоз бързо, а??? А да им еба майката в гъза, мръсни мафиотчета насрани!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Този не е фашист, а е гнусен олигарх и мафиот!!! Научете се първо да четете, после да пишете и чак тогава пишете кой е бил фашист!!!!!!!!!!!
    Кой за вас не е фашист, бе?!?!?
    НС Костотрошача

    ОтговорИзтриване