петък, 24 май 2013 г.

Терор в Лондон – друг път!




Корпоративната журналистика е мръсна професия. Тя се подчинява на една основна логика – тази, че трябва да продаваш новините си, а не на традиционната журналистическа етика, според която общественият интерес (което не значи нещо да е интересно на обществото) е първи и основен критерий. Неграмотното и крещящо неуместно изречение, сравняващо убийството на войник в Уулич, Южен Лондон, с насилието (и съответните му жертви) в Багдад е дело на репортер на ITV, най-големият конкурент на БиБиСи на острова. Перверзното отразяване, дори в най-големите медии на страната, доведе до истерия варираща между традиционен плитък национализъм до откровен фашизъм. Мелодията “под атака сме, да отвърнем на удара” беше доволно подхваната от консервативното правителство, което готви българи и румънци за изкупителна жертва на следващите избори и умело извърта разговора за потъващата британска икономика, безработицата, хилядите бездомни, затварящите врати болници и училища към традиционната за такива моменти реторика за имигрантите и опасността, която те представляват за обществото.

Симфонията от световни лидери, политици, полицейски чиновници и други подобни, неживеещи на нашата планета стожери на обществото, скоро се превърна в обичайния фонов шум от заучени фрази, за който страхът на слушащите е най-добрият параван за прокарване на задкулисния дневен ред на същите тези елити. Заговори се за повече полиция по улиците, за тотално следене на интернет връзките на всеки заподозрян, за смачкване на радикализма.

Радикализмът, обаче, има друго лице. То надали е това на побъркания мъж, който закла войник в Лондон. Радикализмът е скрит зад думите на същия и той далеч не произтича от него самия: “Съжалявам, че жените трябваше да са свидетели на това, но това е, което нашите жени виждат по нашите земи…Свалете правителството си, то не се интересува от вас”.

Никой не се ражда радикален ислямист. Някои хора, обаче, се превръщат в такива. Или някой друг ги превръща. Истината е проста – една група правителства и големите корпорации зад гърба им изстискват всяка капка кръв от по-голямата част от човечеството, за да събират нищо незначещо богатство, да го залагат, умножават, превръщат в диаманти, острови, офшорни спестявания и кули от стъкло и метал. Същите тези корпорации и техните правителства (или беше обратното, забравих) убиха 1 милион души в Ирак. Това не беше тероризъм. Същите засипваха градове с бял фосфор, изгаряйки всичко живо, за да могат техните петролни сонди да източват богатството на една от най-древните страни в света. Това не беше тероризъм. Същите окупираха Афганистан, освобождавайки го от същите талибани, които през 80-те наричаха борци за свобода. Същите само преди седмици убиха 1000 души под сриналия се покрив на завод за дрехи в Бангладеш, където робите на XXI век правят дрехи за по-малко то паунд на 12-часов работен ден. Това не беше тероризъм. Същите продължават да живеят в нова серия от колониалното си минало, в която нито робството, нито расизма, нито двойните стандарти за стойността на живота на бели и не-бели хора са си отишли.

Очите на човека, крещящ “Аллах е велик”, след като е заклал войник, са най-доброто огледало за вечния британски империализъм. Отчаяният, противен и безсмислен акт на насилие, обаче, е несравним със стотиците деца, убити от дронове британско производство всяка година. Нито с разрухата, която донесе окупацията на Ирак от поданиците на нейно величество. Нито със страданията на 1,4 милиона палестинци в Газа, когато израелските ракети започнат да валят по един от най-гъсто населените с хора райони на Земята и то не без подкрепата на тези, които крещяха “дръжте крадеца” вчера. А когато бедността, отчаянието и унижението се превърнат в ежедневие, в единствена опора се превръща вярата, че някой, някъде там е велик и чрез него ще възтържествува някаква справедливост. Религията е въздишката на подтиснатото същество, сърцето в безсърдечен свят, душата в бездушевни условия – както е казал един германец, завършвайки с – религията е опиум за народите.

Опиумът на омразата доведе то нападения над няколко джамии същата вечер. Над милион обявиха убития войник за герой във фейсбук (да ви имам героите и героизма!) в група започната от фашистката Английска лига за защита. Никой не попита, нормално ли е полицията да разстрелва хора по улицата, когато видимо не представляват опасност за нея или околните.

Няколко дена по-рано 75-годишният пенсионер Мохамед Салеем беше наръган три пъти до смърт в Бирмингам. Полицията заподозря расистки подбуди. Световни лидери не се изказаха по въпроса, а убийците не бяха наречени терористи. Време е да се запитаме кои са истинските терористи. Да свалим правителствата си също. На тях наистина не им пука за нас.

8 коментара:

  1. Адмираций за журналиста ! Право в десятката :)

    ОтговорИзтриване
  2. Кого защитавате вие? Онези две маймуни ислямистки,който Англия е приела като равноправни граждани и е вложила в тях не малко средства.А те са тръгнали да убиват бели хора и в речта на онази маймуна,преди да бъде заловен, се казваше: Ние ще убиваме бели,докато в Англия не остане нито едно бяло християнско псе.Тези ли животни,вие защитавате? Виновно било правителството,че не ги издържало,изхранвало с помощи,а и в момента с парите на белите се лекуват тези псета???ДА,виновни са всички правителства на Европа,управлявани от евреите.Който превърнаха Европа в остров Тамбукту и в зоопарк.Разрешиха на разни черни,жълти,кафяви паразита,ислямисти да се домъкнат тука и да живеят на гърба на бялото общество.Никоя икономика не би издържала това.Не може местното население да се подлага на огромни данъци,а всички останали маймуни да казват,че белите трябва да ги изхранват,че е унизително за маймуната да бачка.Време е Европа да се отърси от тези паразити и от евреите,който ограбват всяка страна в Европа,че и в света.Всяка жаба да си знае гьола и маймуните в ковчези да се върнат в Африка и от където са дошли!!!България за българите!!!Европа за белите!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!

      Изтриване
    2. Ото, трябва просто да приемат, че ние, нацистите и националистите сме изключително умни и добре образовани, а не тъпи овчари и трактористи като тях!!! Виждам, че и ти спадаш към една ценна категория хора, от каквито се нуждаем!!! Ех, да имаше повече хора като тебе, нямаше да сме на тоя хал и да ни управляват властолюбиви лайна, който се опитват да унищожат националното съзнание на децата и внуците ни!!! Аз всеки ден уча моите двама близнаци, момчета, да са задружни и да ПРЕБИВАТ всеки МАНГАЛ или ГНУСЕН СЕМИТ ЧИФУТСКИ!!! Двамата учат във МГ-то в Пловдив и слушат МОЦАРТ, БАХ, БЕТОВЕН, ВАГНЕР И ХАЙДН, КАКТО Е ПРИСЪЩО НА ИСТИНСКИЯ АРИЕЦ - РАСОВО ОСЪЗНАТ БЯЛ!!! Забранил съм им да гледат всякаква телевизия, защото това промива техните мозъци!!! Заради една шепа неграмотни холивудски чифути, толкова деца изпростяха колкото те самите не си представяха, ГАДОВЕТЕ МРЪСНИ!!! Ото, каня те в форума на bg-nacionalisti, където си добре дошъл да обсъждаш различни теми със други сънародници с национално съзнание, присъщо на истинския българин!!! Можеш да обсъждаш политика, изкуство, музика и много други!!! Също така си добре дошъл в международната мрежа за националисти Stormfront!!! Аз самият нямам профил нито в едното, нито в другото, но убеден, че ще си добре дошъл и във двата, защото ти си интелигентен човек, умеещ да води диалог, и от ТОЧНО ТАКИВА ХОРА СЕ НУЖДАЕ БЪЛГАРИЯ!!! Между другото, знаеш ли кой е Мико Вълчев???
      SS Костотрошач

      Изтриване
  3. Ми да ги връщат, хубаво, но заедно с всичко заграбено от "колониите" на Британската империя, превърнала се с грабежи и робски труд във "велика" сила. Да ни връщат и нашите български "паразити" както ги наричат тамошните фашизоиди, ние пък единствено можем да им върнем бомбите над София и другите български градове.

    ОтговорИзтриване
  4. Подбрал си едностранна фактология...
    Пропуснал си да споменеш, че и
    - руснаците бяха в Афганистан и избиха един милион афганци;
    - иранци и иракачани се биха десет години за един остров и за него претрепаха един милион народ;
    - армията на Великия иракски вожд Садам Хюсейн нахлу в Кувейт и претрепа 100 000 кувейтци;
    - бандитите на Арафат се опитаха да завземат властта в братската им арабска и приятелска Йордания през 1970, но кралят на Йордания изкара армията и се запобна една междуарабска мирна война, в която загинаха хиляди;
    - остатъците от арафатовите бандюги избягаха в Ливан, които им даде милостиво подслон. Но и тук - в Ливан, бандюгите на Арафат започнаха война за да завземат властта, в която война бяха избити 200 000 християни маронити, 600 000 ливански християни бяха прогонени от страната си, с активната помощ на сирйската армия и братските социалистически страни начело със СССР; 60 000 християнки, от изнасилените 200 000, бяха принудени да родят ислямски копелета, бъдещи войници на днешната Хизбула;
    - либийският Велик вожд Кадафи нападна южната си съседка Чад, управлявана от правителство на християни и изби 300 000 християни чадци и си назначи марионетно ислямско правителство в Чад

    ОтговорИзтриване
  5. Тия цифри от сайта на NATO ли ги взимаш? Или си ги измисляш произволно?

    ОтговорИзтриване