сряда, 24 юли 2013 г.

Франция забрани още две неофашистки групировки

Хиляди антифашисти излязоха на протест в Париж след убийството на студента Клеман Мерик. Те издигнаха транспарант "Завинаги в нашата памет, завинаги в нашите сърца".

Френското правителство съобщи, че забранява още две крайнодесни групировки, след като по-рано този месец извади извън закона други три организации, предаде агенция Reuters. Решенията на кабинета бяха провокирани от смъртта на 18-годишния студент с крайнолеви възгледи Клеман Мерик, който загина през юни при нападение от неонацисти.

"В нашата страна няма място за омраза, ксенофобия, антисемитизъм или антимюсюлмански дейности", заяви френският вътрешен министър Манюел Валс след срещата на кабинета, на която беше взето решението за разпускане на групировките "Френското дело" (L'Oeuvre Française) и "Националистическа младеж" (Jeunesses Nationalistes).


Според Валс "Френското дело" – неофашистка антисемитска група, основана през 60-те години на миналия век, е организирана като частна милиция, разполага с паравоенни тренировъчни лагери, а някои от членовете й използват нацисткия поздрав.

Правителството заяви, че извадените извън закона пет организации са ядрото на десетина крайнодесни групировки, в които членуват около 3000 души и които станаха по-видими през последните години. Кадрите от тази година на младежи с крайнодесни възгледи, чупещи прозорците на коли и хвърлящи тухли по полицията, шокираха Франция. Същата беше обществената реакция и на смъртта на антифашиста Клеман Мерик в началото на юни в Париж. Момчето бе студент в престижния университет за политически науки и член на синдикат „Солидарност". Убийството му провокира в столицата Париж, както и в други градове на страната, протести, в които взеха участие десетки хиляди хора. Те скандираха антифашистки лозунги и развяваха знамена срещу крайнодесните движения.


По-рано този месец кабинетът забрани крайнодясното движение "Третият път", неговото войнстващо крило "Революционна националистическа младеж" (JNR) и асоциацията "Желание за мечти". Именно членове на JNR са заподозрени за гнусното престъпление това лято.



Вижте още:

5 години от убийството на Карлос Паломино

В памет на Фьодор Филатов

Кой уби "червения скинхед" Иван Хуторской?

8 коментара:

  1. Франция да вземе да се очисти от негрите,арабите,мюсулманите и от тези антифашистки помияри,че скоро само воя на джамийте ще се чува там. След 20г. Франция престава да бъде бяла страна,а става анклав на Африка.Чифутите,които и в момента управляват, а и в всички досегашни правителства са управлљвали ще затрият тази страна,както и всички други бели страни.Води се активна война срещу бялата раса. И за това те забраняват крайно-дясните организации, сядят дъщерята на Льо Пен.Само,че те ще направят голямата грешка,която направи и Русия.Да забраняват партии и организации,което доведе до тяхното нелегално действие.Доведоха до активизиране на много хора,който преминаха в активна нелегална съпротива и борба.Така нападенията,палежите,атентатите и убийствата над емигранти,кавказци, представители на други етноси и религии и на антифашисти скочиха над 700%.Ако преди се извършваше по 5 убийства на месец,то сега за една година са над 30.000.С подобно действие, френското окупационно правителство няма да спре крайно-десните!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И да вземе да се очисти от колониите и награбеното оттам през вековете.

      Изтриване
  2. Били са колонии и са грабили,но Европа не е зоопарк!!!Не могат с забрани да попречат на инакомислещите. Какво стана, като забраниха Славянский союз и ДПНЕ???

    ОтговорИзтриване
  3. Няма нищо хубаво да стане, щом забранят националистическите групировки!!!
    В Русия, РНС и ДПНИ не си поплюват със забраните!!! И така и трябва!!! НИЙ ИДЕМЪ!!! Не можете да спрете това, което е решил Бог!!!
    Ще умрете по най-жалък начин!!!

    НС Костотрошача

    ОтговорИзтриване
  4. Да, аз имам навика да троша колената и глезените на противниците си!!! Кефя се, когато почнат да квичат като че ли отиват на заколение!!! Мангалите квичат точно като свине!!! Те не са свине, а просто едни лайна!!!
    Негрите и мангалите са с прозрачна кожа и това показва лайната с който са пълни до ушите!!!

    НС Костотрошача

    ОтговорИзтриване
  5. Ето нещо за любознателните, който искат да научат нещо за негрите: http://tightrope.cc/jokes.htm

    НС Щурмовака

    ОтговорИзтриване
  6. ВАЖНО: За притежателите на негри - http://tightrope.cc/nigger-owners-manual.htm

    ОтговорИзтриване