петък, 31 август 2012 г.

На 1 септември – две демонстрации пред Американското посолство в София и протест на „Орлов мост”

На 1 септември в София ще се проведат отбелязване на 1 година от първия национален протест срещу добива на шистов газ, демонстрация в подкрепа на Джулиан Асандж и протест за  прекратяване на концесиите за добив на злато от чужди фирми в България. Ето информация за мероприятията:


Прекратяване на концесиите за добив на злато от чужди фирми в България


Цел на протеста:

1) Прекратяване на концесиите в Златоград, Челопеч, Крумовград, Ада тепе - в цяла България.

2) Започване на евентуална експлоатация на златните находища от държавата, след допълнителна оценка на въздействието върху околната среда.

Причини за исканията:

1) Привидното съобразяване на концесионерите с околната среда и хората, живеещи в близост до находищата води до необратими последствия за природата.

2) Скандално ниският процент от добиваното – само 0,75% от златото остава в България. На фона на дори най-елементарните калкулации за залежите, оценявани на повече от 3 млрд. долара. Това е равно на огромна кражба.

3) Изнасянето на необработената руда от България подарява на концесионерите още куп редки и ценни метали, без всякакво заплащане.

Да покажем на властта, че повече не искаме да бъдем ограбвани!

Място и час: София, „Орлов мост”, 18.00 ч

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/278094632294425/


Фотодемонстрация пред американското посолство в подкрепа на Джулиан Асанж

Всеки, който иска символично да изрази подкрепата си за Джулиан Асанж и борбата за световен мир, може да го направи като се снима с послание в ръка пред посолството на САЩ.

Ако не сте в София, но искате да се включите в инициативата, просто се снимайте с послание и ние ще го разпространим. Малките постъпки, умножени по милион променят света.

Да отсрамим България! Да покажем на света, че и на нас ни пука!

Повече информация за събитията: http://actionredbg.blogspot.com/2012/08/Atakata-srestu-Republika-Ekvador-Kakvo-stava-v-London-i-zasto.html

Място и час: Посолството на САЩ в София, Южен парк, 13.00 ч

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/145866295554768/


България каза: НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ! Обществен пиТник, по случай една година от 1-вия национален протест!

Първи септември е специален ден в съвременната ни история! На тази дата преди една година се проведе първият Национален протест срещу проучването и добива на шистов газ в България. Това бе началото на едно ново по своя смисъл и вид, самоорганизиращо се гражданско общество. В рамките на една година печелихме и губихме битки. Това бе време, в което България се събуди и поде нов различен поход срещу безобразната система на управление и ограбването на всичко българско. Време, което ни зареди с много мъдрост, светлина, сплотеност и вяра! Една година, в която ЗАЕДНО показахме, че МОЖЕМ! Една година, в която доказахме, че всяка промяна зависи именно от нас! Една година на гражданите, които се борят за правата си и защитават Земята си!

По случай годишнината, организираме обществен пиТник – БЛАГОДАРНОСТ към ХЛЯБА, с който ни дарява БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ!

Приканваме всеки да донесе по една ПИТКА хляб, да я сложи на общата маса и да отпразнуваме първата си годишнина в прекрасната компания на всички присъстващи.

Носете си и удобни обувки, защото възнамеряваме да поиграем хора и ръченици. :)

Събитието не е протест! Споделете го и с вашите приятели

ЗА БЪЛГАРИЯ !
ЗАЕДНО МОЖЕМ !
ДА БЪДЕ !

Място и час: София, Южен парк, поляна (Монцата), под Американското посолство, 12.00 ч

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/253877034732818/


Няма коментари:

Публикуване на коментар