вторник, 7 август 2012 г.

Митрополит се моли НАТО да се разпадне



Черногорско-крайморският митрополит Амфилохийе отново се противопостави на приемането на Черна гора в НАТО и изрази надежда, че Северноатлантическият съюз ще се разпадне.

„Надявам се на Бог, че Черна гора няма да влезе в НАТО, дето ни бомбардираше”, коментира митрополит Амфилохийе. Според Божия служител с влизането в пакта Черна гора ще стане част от милитаристична организация, която извършва насилие в света.

„Не сме ли призвани да помогнем томахавките* и бомбите да се превърнат в плугове и други инструменти за земеделие и подобряване на живота на обществото и човечеството”, заяви митрополитът в Херцег Нови.

"Дай им, Боже, на нашите водачи мъдрост, да им помогнат и европейците, и американците, да се разформирова НАТО. Това би бил най-големият принос от Черна гора за Европа и света", изрази надежда митрополит Амфилохийе.

* Игра на думи с Tomahawk (томахавка на англ.) – името на крилатите ракети, с които НАТО извършваше зверски бомбардировки над мирни села и жилищни квартали през войната в Югославия 1999 г. (бел. ред.)

по агенция ТАНЮГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар