понеделник, 11 февруари 2013 г.

Човек на EVN плаши Plovdivutre

Над 3000 души викат "Убийци и мафия", гонят монополиста. EVN иска обяснение от Plovdivutre


Над 3000 пловдивчани направиха революция. Скочиха срещу монополиста EVN. Видя се, че на хората им е дошло до гуша. Заради непосилните сметки за ток и парно те излязоха на улицата. Крещяха "Убийци", "Боклуци", “Мафия”, "Крадци и мошеници", “Вън на EVN от България”, “Енергийни вампири! Време е за революция!”

Напрежението ескалира и хората запалиха сметките си за ток и парно пред централата на дружеството. Други замеряха сградата с жълти стотинки и яйца. “Броим последните си пари за EVN. Няма какво да ядем”, жалваха се стотици на протеста.

Тази нощ маскирани са опожарили умишлено два автомобила, собственост на компанията.

Днес Plovdivutre.bg бе на мястото на събитието. Отрази протеста и бунта обективно. Показа викащите баби, недоволните родители с деца на рамене.


В редакцията на сайта се обади служител на EVN. Представи се за Петър Костадинов. Той е ръководител отдел "Комуникации" на дружеството. Безцеремонно господинът изрази несъгласие с медийната ни политика към EVN и поиска обяснение за публикувана от нас снимка.

Plovdivutre.bg категорично се противопоставя на подобни методи за влияние. Медията ни е доказала, че е обективна и независима. Отговорът е: отразяваме това, което се случва в града. Протестиращите сами са избрали немската свастика с логото на EVN. Plovdivutre.bg я показа. 

Петър Костадинов от EVN изрази несъгласие и с предходни наши материали, свързани с електроразпределителното дружество.

Plovdivutre.bg не е PR на EVN. Репортерите ни отразяват живота на Пловдив - такъв, какъвто е. На някои той им харесва, на други – не. А градът днес изригна. Повече от 3000 казаха: "EVN вън от България!"


Няма коментари:

Публикуване на коментар