вторник, 3 февруари 2015 г.

ВНИМАНИЕ!! САЩ искат да разпалят огромна война в цяла Източна Европа

Цяла банда американски военни, дипломати и политици разработват план за разпалването на войната в Украйна и превръщането й в огромен конфликт в Източна Европа. Това стана ясно от изтекъл доклад и информация за готвено доставяне на американско оръжие на Киев, който „Ню Йорк Таймс” публикува. Американският кошмар се ражда от успешното настъпление на опълченците в началото на 2015 година, който вещае провал за инсталираното неолиберално-фашистко украинското правителство. Става ясно, че САЩ са готови да предизвикат намесата на Русия в един все по-задълбочаващ се конфликт. Препечатваме целия текст, който българските медии предадоха със сериозни съкращения – даже от този официален източник се вижда жестокото лице на американския империализъм, непризнаващ граници в създаването на агресии и подтискане на чуждите народи. В типичния си стил политиците на Вашингтон не признават правото на източноукраинския народ да не се подчини на незаконната власт в Киев (дошла на власт именно с американска помощ, вкл. 5 млрд долара за фондации и фашистки банди от 2004 г. насам), да се отдели и живее в мир. Вместо това се стоварва цялата вина върху Русия, чиито сънародници ежедневно биват убивани от снаряди, бял фосфор и мини на укранската армия, неща, които медиите, включително и българските, позорно прикриват и омаловажават. Както е известно, към момента единствено Русия оказва значителна хуманитарна помощ на бедстващото население в Донбас и приема бежанци както от местата на бойни действия, така и от официална Украйна, чиито младежи бягат от мобилизацията на фашиста Порошенко. За същата армия на Украйна САЩ се готвят да предоставят 3 млрд долара (!) за очевидно значително количество нападателни ракети, бронирани хамъри, нови радари и т.н. и се надяват НАТО в лицето на Великобритания и Канада плюс източноевропейските васали Полша и прибалтийските държави да ги последват в осъществяването на доставки за Порошенко. Със сигурност в американските планове влиза и България – за доставки, за изграждане на бази и за цялостното й вкарване в конфликта.
Подпалваната от САЩ и НАТО война е на път да погълне цяла Източна Европа, на път е да въвлече България в жесток конфликт, изгоден единствено на американския империализъм и Запада, на техните български слуги. Ние, младите хора на България заедно с целият честен български народ трябва да спрем използването и участието на нашата родина за интересите на НАТО и богатите западни корпорации.
НЕ на чуждите бази, НЕ на американско-натовската война, долу фашисткото украинско правителство. НА БОРБА СРЕЩУ АГРЕСОРИТЕ!

Ето пълната статия на „Ню Йорк Таймс” (с допълнения в скобите):
Официални служители твърдят: САЩ обмислят да доставят на Украйна оръжия
Майкъл Гордън и Ерик Шмит, 1 февруари 2015 г.
ВАШИНГТОН – С напредването на атаките на поддържаните от Русия сепаратисти в Украйна, военният командващ на НАТО ген. Филип Брийдлав сега подкрепя доставянето на отбранителни оръжия и оборудване на обсадените киевски сили. Днес служебни американски лица казват, че тази позиция изглежда си пробива път и сред редица чиновници от администрацията и армията.
Президентът Обама не е взимал решения за доставянето на подобна помощ от смъртоносни оръжия досега. Но след серията от бойни отстъпления, които претърпяха украинските сили през последните седмици, администрацията на Обама гледа по нов начин на въпроса за военна помощ.
Според запознати, държавният секретар Джон Кери, който планира да посети Киев този четвъртък (5 февруари) е готов за нови обсъждания за доставката на смъртоностна помощ, същото важи и за генерал Мартин Демпси – командващият Обединените началник-щабове. Скоро напускащият длъжността си военен министър Чък Хегел подкрепя изпращането на отбранителни оръжия за украинската армия.
Чиновници казват, че през последните месеци съветничката на Обама по националната сигурност Сюзън Райс е била против осигуряването на смъртоностна помощ. Обаче отблизо запознат с нейните схващания твърди, че Райс сега е готова да преразгледа отношението си.
Белият дом се опасява, че осигуряването на отбранителни оръжия могат да накарат президента на Русия Владимир Путин да рискува, затова към момента американската помощ е ограничена до „несмъртоностни” предмети. Те включват бронежилетки, очила за нощно виждане, комплект инструменти за първа помощ и инженерно оборудване.
Темата за американските отбранителни оръжия отново се обсъжда, след като икономическите санкции срещу Русия се провалиха като мярка, която да разубеди Русия от изпращането на нейно тежко въоръжение и военни в Източна Украйна. (самата укранска власт и министърът на отбраната признаха, че в Източна Украйна няма руски военни, обаче явно за САЩ тази лъжа е дотолкова нужно оправдание за намесата, че те няма „да повярват” и на собствените си марионетки!!- б. п.)
Говорителят на Съвета за национална сигурност Бернадет Мийн каза: „Въпреки че нашият фокус остава намирането на решение по дипломатически път, ние винаги разглеждаме и други методи, които ще разширят възможностите за договаряне на решение по кризата”.
Очаква се този понеделник осем бивши високопоставени американски служители да излязат с независим доклад, който ще разпали по-широк дебат по политиката за Украйна. В доклада ще се настоява САЩ да изпрати отбранителна техника на Украйна на стойност 3 милиарда долара, включваща противотанкови ракети, разузнавателни безпилотни самолети (дронове), бронирани хамъри и радари, определящи местонахождението на вражеските ракетни и артилерийски остановки.
В изготвянето на доклада участва бившата високопоставена служителка на Пентагона Мишел Флорной, която е фаворит за военен министър на кандидатката за президент Хилари Клинтън [съпругата на бившият президент-демократ Уилям Клинтън]. Други автори на предложението са: пенсионираният адмирал и бивш военен командир на НАТО Джеймс Ставридис и Иво Далдер – американският посланик в НАТО от първия мандат на Обама.

„Западът смята да усили възпирането в Украйна при всяко подновяване на главните нападения на опълчението. Това се планира да стане чрез покачване на рисковете и цената за Русия”
(директна готовност за огромна война!!) , се казва в доклада. И допълва: „Това изисква доставянето на пряка военна помощ – в много по-големи количества от сега, включително на смъртоносни отбранителни оръжия”.
В своето „Обръщение до нацията” през януари Обама отбеляза, че въведените от САЩ и съюзниците санкции са ранили руската икономика.
Но американските власти признават, че Русия многократно е нарушила споразумението, постигнато в Минск миналия септември (Украйна обаче не го е нарушила – изстрелваните от нея снаряди по мирното население за САЩ сигурно са част от примирието!!- б. п. ). То призоваваше за незабавно примирие в Украйна, отстраняването на чуждите сили и установяване на договорки за осигуряване на следене и зачитане на украинско-руската граница.
През последните седмици Русия доставя по море голямо количество тежко въоръжение в подкрепа на офанзивата на сепаратистите в Източна Украйна. Според западни служители, това включва танкове Т-80 и Т-72, залпови ракетни системи, артилерия и бронетранспортьори (обаче доказателства за това явно няма, защото ако имаше – Вашингтон щеше вече да е проглушил света?!- б.п.).
Някои от тези оръжия са твърде сложни, за да бъдат използвани от набързо обучените сепаратисти, твърди западен представител. Така НАТО изчислява, че офанзивата на сепаратистите се подкрепя от около 1 000 руски военни и разузнавачи. Укранските власти настояват, че броят им е много по-голям. (Настояваха до онзи ден, когато признаха, че руските военни в Изт.Украйна са просто мираж!- б.п.)
С помощта на руснаците сепаратистите завзеха летището в Донецк и напират при селището Дебалцево, което е разположено недалеч от важен ж.п-възел.
От НАТО заявяват, че през последните месеци сепаратистите са превзели нови територии, възлизащи на 500 квадратни километра. По преценка на високопоставени западни представители цел на Кремъл е да замени Минското споразумение с документ, който ще е по-благоприятен за интересите на Москва и ще предостави на сепаратистите икономически по-жизненоспособен анклав.
Дебатите на администрацията се изтъкват от серия високопоставени служители на Пентагона, администрацията и западни политици и понеже говорят за информация от закрити обсъждания, разкритията им са анонимни.
Говорител на генерал Брийдлав отказа да коментира становището му относно доставката на отбранителни оръжия, а темата се държи затворена от официалните служители на САЩ в скрити и поверителни обсъждания.
Говорителят на флота капитан Грегори Хикс каза: „Генерал Брийдлав многократно е заявявал своята подкрепа за намиране на дипломатическо решение, а също и взимане на практически мерки за подкрепа на правителството на Украйна в борбата му срещу поддържаните от Русия сепаратисти”. В същото време източник от Пентагона, запознат с разбиранията на генерал Дъмпси и адмирал Джеймс Уинефелд, заместник-председателят на Обединения щаб на началник-щабовете, разкрива, че според тях темата за отбранителните оръжия трябва да се върне за преразглеждане.
Един всестранен подход е оправдан и ние се съгласихме, че отбранителната техника и оръжия са част от това обсъждане”, заяви лице от Пентагона.
За Путин, който отрича на руски войски да им е заповядано да се бият в Украйна, руските загуби остават много чувствителна и деликатна тема.
Докладът на г-жа Флорнои и другите лица настоява, че САЩ и съюзниците им трябва извлекат изгоди от този факт, като разубеждават руснаците и сепаратистите от разширяване на офанзивата им.
Както изтъкна Флорнои в интервю: „Един от най-добрите начини за предотвратяване на руска помощ за бунтовниците, които взимат нови и нови земи и увеличават сблъсъците, е да се увеличи цената, която Русия и нейните заместители ще трябва да понесат”.
Докладът отбелязва, че сегашният запас в украинската армия на противотанкови ракети е отпреди поне две десетилетия и повечето от тях са негодни за употреба. Ето защо се препоръчва САЩ да доставят на украинската армия леки противотанкови ракети, сред които могат да се включат и противотанковите ракети FGM 148 Джавелин.
„Най-важното е”, добавя Флорнои, „да дадем на украинците средства за спиране на бронетанковите нападения на руснаците и подкрепяните от тях сили, като ги застрашим още в придвижването им”.
Администрацията на Обама вече осигури радари, които локализират вражеските минохвъргачки. Сега в доклада се настоява САЩ да дадат и радари, които могат да установят местонахождението на дългобойните ракети и артилерийски огън. Това е важно, защото според докладчиците, 70% от украинските военни загуби са дело на вражески ракетен и артилерийски обстрел.
Украйна се нуждае от разузнавателни безпилотни самолети, особено след като армията спря полетите над Източна Украйна, поради използваните от сепаратистите ракети „земя-въздух”, дадени им от Русия.
Пак в доклада се настоява САЩ да доставят военна комуникационна техника, която да е неуловима за руското разузнаване.
Ако САЩ вземат инициативата в доставянето на отбранителни оръжия, могат да се включат още Полша, балтийските държави, Канада и Великобритания.
Докладът е съставен съвместно от: Атлантическия съвет, института „Брукингс” и Чикагския съвет за външни работи. Други участващи високопоставени чиновници са: Строул Талбот, бивш заместник-държавен секретар от кабинета на Клинтън; Чарлз Уалд, пенсиониран генерал от ВВС и бивш заместник-командир американското Европейско командване; бившият служител на Пентагона Ян Лодал; и двама бивши американски посланици в Украйна – Джон Хербст и Стивън Пифър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар