вторник, 28 август 2012 г.

Армията на САЩ обучава супремасисти за бъдеща расова война



Наричат я "РейХоУа"  –  съкратено от "свещена расова война" на английски (Racial Holy War  –  RaHoWa) – и се подготвят за нея, като се присъединяват към редиците на свирепа бойна машина – американската армия.

Белите супремасисти (вярващи във върховната власт на бялата раса), неонацистите и скинхед групировките окуражават своите последователи да се записват в армията и военноморските сили, разказва агенция "Ройтерс". Уменията, придобити там, по-късно трябва да им послужат, за да отхвърлят това, което наричат Ционистко окупационно правителство или ЦОП (на английски Zionist Occupation Government – ZOG) – главен елемент от антисемитистката конспиративна теория, според която в действителност евреите управляват дадена страна, докато официалното правителство е само марионетка в техните ръце.

С други думи влизат, обучават се и излизат, за да се стягат за идващата расова война.

На 5 август бившият войник от американската армия Уейд Пейдж откри огън с 9-милиметров пистолет в сикхски храм в Уисконсин, като уби шестима души и рани критично трима, преди да се самоубие по време на престрелка с полицията.

Самото американско министерство на отбраната е предприемало три пъти през последните три десетилетия мерки за прочистване на редиците си от яростните расисти. Което явно не е дало кой знае какви резултати, коментира агенцията.

През 1986 г. министърът на отбраната издава директива, според която военният персонал е длъжен да отхвърля членове на супремасистки организации.

При все това 40-годишният Пейдж е споделил пред академичния изследовател Пийт Сими, че е станал неонацист, след като се е присъединил към армията през 1992 г., и оттогава не е променял възгледите си. Докато бил във военната база Форт Браг в Северна Каролина, Пейдж се срещнал с Джеймс Бурмайстер – скинхед парашутист, осъден на доживотен затвор за расово мотивирано убийство на чернокожа двойка от близкия град.
Т. Дж. Лейдън, бивш неонацист, разказва, че никой не му е попречил да служи във военноморските сили между 1988 и 1991 г., при положение че открито е подкрепял неонацистките каузи и е бил член на супремасистка групировка. Там той окачил свастика на шкафчето си и я свалил едва когато неговият командир го помолил учтиво за това по време на проверка от страна на командващия генерал.

"Записах се във военноморските части по една специфична причина: щях да се науча да стрелям," споделя 46-годишният Лейдън пред "Ройтерс". "Също така щях да се науча да използвам C-4 (експлозиви), да взривявам разни неща. Попивах всичките тези военни умения и си казвах, че бих могъл да ги използвам, за да обуча и други хора."

Никой не знае колко бели супремасисти са служили в армията през последните 30 години. Доклад от 2008 г., поръчан от министерството на правосъдието, разкрива, че половината от крайнодесните екстремисти в Съединените щати имат военен опит.

През 1995 г. двама бивши американски военни взривиха федералната сграда на Оклахома Сити, убивайки 168 души. Впоследствие Пентагонът забрани на военните да участват в супремасистки каузи и разреши на командирите да разжалват в случаи на набиране и обучаване на расисти.

"Това, което е плашещо в случая на Пейдж, е, че той е служил през 90-те, когато това уж се третираше сериозно от армията. Сигурно има един куп други като него, които са служили по време на войната с тероризма, и ние не знаем какво могат да направят те през следващото десетилетие и нещо," казва Мат Кенард, автор на скоро излизащата книга "Нередовна армия: Как американските военни са набирали неонацисти, членове на банди и престъпници, за да се бият във войната с тероризма" ("Irregular Army: How the U.S. Military Recruited Neo-Nazis, Gang Members and Criminals to Fight the War on Terror").

Според него американската армия е била в толкова отчаяна нужда от войници, докато е водила едновременно войните в Ирак и Афганистан, че е позволила на екстремисти, разбойници и членове на банди да се влеят в редиците й.

Говорителката на министерството на отбраната Айлийн Лайнез твърди, че стандартите не са се променили и участието в екстремистки дейности никога не е било толерирано и винаги се е наказвало от армията.

Третата директива на Пентагона, насочена срещу белите супремасисти, е издадена през 2009 г. Тогава доклад на министерството на вътрешната посочва, че крайнодесните екстремисти набират ветерани, завърнали се от войните, водени от САЩ на далечни територии. Според неправителствени организации за защита на човешките права това е най-добрата мярка досега.

Представители на американската армия са показали пред "Ройтерс" презентация, чиято цел е да обучава войниците и техните ръководители как да разпознават и реагират на екстремистите, като в нея са включени и наказанията за асоцииране с подобни групировки. Една от инструкциите към военните е да внимават за татуировки със символи като СС мълнии, черепи, свастики, орли и скандинавски воини (викинги).

"Тук, в отдела за набиране на кадри, сме много стриктни по отношение на политиката за татуировките," казва сержант Аарън Искендериън, шеф на съответния отдел в град Файетвил, близо до военната база Форт Браг.

Изследователи на белите супремасисти обаче предупреждават, че привържениците на стратегията за инфилтриране в американската армия се адаптират, като учат събратята си да заблуждават военните, като си пускат дълга коса, прикриват татуировките си и не изказват на висок глас расистките си възгледи.

Освен това екстремистите се държат особено сериозно и усърдно. "Те са едни от най-дисциплинираните ни войници. Наистина искат да се научат да стрелят с тези оръжия," обяснява парадокса Картър Смит, бивш военен следовател и настоящ професор по криминално правосъдие в Университета "Остин Пией" в Тенеси. Той заключва, че в тази нова обстановка армията се нуждае от нова стратегия, която да вниква в характера на тези хора с крайни идеологии.

С оттеглянето на Съединените щати от Ирак и постепенното стесняване на дейностите в Афганистан безработицата в сферата се вдига над 8%, което предоставя на вербуващите по-голям избор. Последствията от него ще могат да се оценят през следващите десетилетия.

източник: REUTERS, превод: Дневник

Вижте още:

Расизмът на U$A и техните журналистически лакеи

7 коментара:

  1. Защо ли, през българската армия преминха толкова много от нашите,че и сега е пълно?Колко мисий имат зад гърба си?Най-добрите ни елитни части са пълни с наши хора.Заинтерисувайте се при Кербала, кой охраняваше началник базата и кой стреля по камиона и сега са с медали и почетни грамоти.RAHOWA

    ОтговорИзтриване
  2. Кои - ибрикчиите от тоалетната рота, които подмиваха задниците на американците?

    ОтговорИзтриване
  3. Не бе задник,това ,че пращаме контингенти в тези страни е престъпление.Но аз имам предвид тези български момчета,който бяха в Кербала. Първият и вторият ни контингент там,на който се наложи да воюват в реални условия.Те са част от елита на армията ни,ако може да се каже,че имаме армия.Точно в най-горещите сражения при кметството в Кербала,когато мой приятели се биеха с фанатизираните ислямисти.Сега вече те имат богат боен опит и са готови за расовата война,която ще започне съвсем скоро в Европа.

    ОтговорИзтриване
  4. Коя война - между петата и шестата раса с третото око? С цукало на главата тип каската на луков ще нарамят по един ибрик и ще подмият враговете?

    ОтговорИзтриване
  5. Вие сте предатели на своята бяла раса и като такива ще почнем войната първо с вътрешнияте врагове,а после с другите.И войната вече я започнахме,а вие станахте жертвите и!

    ОтговорИзтриване
  6. Eто още един от вашите лунатици - психари и серийни убийци, бленуващ да влезе в армията: http://actionredbg.blogspot.com/2012_06_01_archive.html

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е едва началото,такива хора ще се появяват като гъби след дъжд.На циганският терор и безпардоност, трябва да се отговори с агресия и то кошмарна агресия.Такива автономи ще се появяват и ще убиват.На всяко действие, има равно по сила противодействие.Щом един руски НС,може да убие за една година 50 емигранта,то какво пречи на един българин, да убие 50 паразита-циганина???Насилието ще прогресира,понеже и циганският терор прогресира спрямо българският народ.

      Изтриване