вторник, 10 февруари 2015 г.

Антиимпериалистическият протест в Мюнхен: Долу НАТО, НЕ на фашизма!

По време на тазгодишната така наречена „Мюнхенска конференция за сигурност” на НАТО стотици „проруски сепаратисти” превзеха града. На 7 февруари 2015 година (събота) няколко стотин протестиращи се противопоставиха на шествие на украинските националисти, състоящо се в Мюнхен. Украинският президент Порошенко, който убива собствения си народ в Източна Украйна, държа реч пред същото това шествие на украинските националисти. Контрапротестът беше организиран от „Антиимпериалистическо действие” и на него говориха както местни германци, така и хора от Украйна и Новорусия. Няколко часа по-късно този антифашистки протест се сля с протестиращите от площад „Мариенплатц”, където 5 000 души шестваха срещу НАТО и нейната „Мюнхенска конференция за сигурност”. Тази конференция не е нищо друго освен мястото, на което НАТО взима решения за нови войни и нови военни сделки. А Порошенко е на нея с надеждата да получи повече пари за войната, която води срещу собствения си народ.
Ние от Мюнхен ясно показваме, че фашистите и военнопрестъпниците не са добре дошли тук. Нашата подкрепа е безрезервно отправена към народа на Донбас и Новорусия. Германци, украинци и руснаци шествахме мирно срещу киевския режим и националстическите му поддръжници, събрали се в Мюнхен. На плакатите и транспарантите се виждаха следните послания: „НЕ на ФАШИСТИТЕ в УКРАЙНА”, „ДА ЖИВЕЕ НОВОРУСИЯ” и „НЕ на НАТО, ЕС и БАНДЕРОВЦИТЕ-ФАШИСТИ в УКРАЙНА!”.

За нас, хората от Мюнхен, шествието срещу украинските фашисти е особено важно, тьй като Мюнхен вече повече от 70 години се използва като база за операциите на украинските фашисти. Още през 1923 година „Германския Райхсвер” създава лагери за обучение на фашистката „Украинска организация за защита”, която е предшественик на „Организацията на украинските националисти” (OUN). Точно ОУН под водачеството на Степан Бандера и в името на германските нацисти извършват масови избивания (геноцид) над полското и еврейското малцинства. Те убиват повече от 200 000 души. След края на Втората световна война същите части на ОУН и ръководителите й не са подведение под отговорност на военен съд, както настоява за това Съветска Русия. Вместо това цялата организация минава под опеката на Германската разузнавателна служба (BND) и ЦРУ и продължава дейността си от Мюнхен в борба срещу СССР. До смъртта си самият Степан Бандера живее в Мюнхен като свободен гражданин, а издръжка и заплащане получава от германските служби BND.
Американските и германските тайни служби до 1992 година поддържат в Мюнхен „Украинското правителство в изгнание”, което е готова за употреба в случай на фашистко възтание в съветска Украйна. Ръководството на това „правителство в изгнание” е същото, като ръководството на ОУН. Такъв е, например, Микола Плавиюк – „укранският президент в изгнание” в услуга на Запада и същевременно ръководител на фашистката ОУН.
С нашето антифашистко шествие ние ясно показахме, че няма повече да търпим западните тайни служби да ползват нациски банди срещу независими и социалистически държави. Нашият лозунг като германци, украинци и руснаци, като хора от Новорусия е пределно разбираем:
„НИКОГА повече ФАШИЗЪМ! НИКОГА повече война!”.
Благодарим на всички участници и говорители за включването, благодарим на медията „Русия днес”/RT, която направи пряко излъчване на нашето събитие. Цялият протест може да гледате тук: http://www.rtdeutsch.com/…/live-protest-gegen-den-ukrainis…/

Няма коментари:

Публикуване на коментар