неделя, 28 юли 2013 г.

САЩ официално ще доставят оръжие на терористите в Сирия

проамерикански демократизатори
ЦРУ може съвсем официално да започне да доставя оръжия в Сирия още в следващите седмици, след като две комисии в Конгреса на САЩ проправиха път за спорното предоставяне на оръжия, съобщава вестник “Гардиън”. Белият дом оповести през юни, че ще осигури ограничена военна помощ за проверените бунтовнически групировки, които в последно време изпитват трудности в кампанията си срещу президента Башар Асад. 

Републиканци и демократи в комисиите по въпросите на разузнаването в Сената и Камарата на представителите изразиха опасения, че оръжията може да попаднат в ръцете на сражаващите се в региона ислямски екстремисти или да се окажат недостатъчни за промяна в баланса на силите в тази гражданска война. 

Майк Роджърс, председател на една от комисиите, каза във вторник, че комисията е съгласна да подкрепи плана за въоръжаване на опозиционните бойци. Въпреки това, комисията ясно заявява, че съгласието й е неохотно и остава сериозно обезпокоена за това, дали новата политика на президента Обама ще проработи. 


Още по темата Сирия:












1 коментар:

  1. Няма ли кой да ги оправи тея маймуни???
    Дето клаха нашите шофьори през 2004!!!
    Няма да има милост, щом ги хванем!!!
    Но американците са виновни, защото те ги научиха!!!
    ТЕ и Изсраел!!!

    НС Щурмовака

    ОтговорИзтриване